Gastroturistina maailmalla (8 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2015 - 11.01.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 12.01.2016 - 26.02.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 20
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Pe 5.2.2016 Gastromatkailun teoria ja taustat -tentti
Ti 23.2.2016 9.30-11 Gastronomia -tentti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
-ammatillinen osallistuminen sisältäen mm. osallistumista gastronomiapäiviin, matkamessuille, teoria ja taustat -opiskeluun eli tehtävien tekemistä ja läsnäoloa (yksilötyö) – 30 %
-kohdetehtävä (yksilötehtävä) – 10 %
-tentti a sis. itsearvioinnin (yksilötyö) – 10 %
-tentti b sis. itsearvioinnin (yksilötyö) – 10 %
-projekti + tiimiarvio (tiimityö) – 40 %
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot
-messut
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 3 op
Itsenäinen työ 3 op
Sisällön jaksotus
Vk 2
Ti 12.1. klo 8-11 Kurssin aloitus, tehtävät, tiimit, gastromatkailun teoria ja taustat –ennakkotehtävän ohjeistus ja materiaalit, projektin aloitus ja ennakkomyynnin suunnittelu + toteteutuksen käynnistäminen (AL, RB)Ran
Pe 15.1. klo 8-16.30 Gastronomiapäivä (AL), Ranska, kuohuviinit ja samppanja
Vk 3
Ti 19.1. klo 8-11 Gastromatkailun teoria ja taustat: tiimeissä toteutettu käsitteistön käsittely (RB)
Pe 22.1. noin klo 8-19 Matkamessut Helsingissä (tiimitehtävät)
Vk 4
Ti 26.1. klo 8-11 Matkailutuote, tuotteistaminen (RB)
Pe 29.1. klo 8-11 Projektin aiheiden esittely (AL, RB)
Vk 5
Ti 2.2. klo 8-15.30 Gastronomiapäivä (AL), Espanja ja Torresin viinit
Pe 5.2. klo 8-15 Tentti gm:n teoriasta ja taustoista klo 8-10, projektia koskevat tiimiohjaukset (RB)
Vk 6
Ti 9.2. klo 8-11 Tiimiohjaus + tilaukset (AL)
Pe 12.2. klo 8-16.30 Gastronomiapäivä (AL) Makuja maailmalta ja makeat jälkiruokaviinit
Vk 7
Ti 16.2. klo 8-11 Projektin viimeistely
Pe 19.2. klo 8-18 Projektitapahtuma
Vk 8
Ti 23.2. klo 8-9.30 tiimiarvioinnit, noin 9.30–11 tentti, gastronomia (AL)
Kansainvälisyys
+ 2 op lyhyt vaihto Unkariin
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson laajuus on 6 op, mutta siihen voi liittää 2 op:een Unkarin lyhyen vaihdon (ravintolapäivän järjestäminen Budapestissa Suomen suurlähetystössä).
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Suorituksia puuttuu
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.