Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2015 - 14.12.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.01.2016 - 06.02.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 6 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Eija Reunanen
- Tuija Heikkilä
- Sami Salonen
- Vastuuhenkilö
- Tuija Heikkilä
- Opintojakso
- 8T00BB18
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.
Sisältö (Opintojakso)
MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Sovitaan opintojakson alkaessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Tiimityöskentely
Tentti
Tapahtuma
Raportointi
Videoneuvottelut
Oppimateriaalit
Alkoholiasiat ravintolassa.
Opas.
Muu valittu materiaali.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Tapahtuma 1 op
Sisällön jaksotus
Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)
Lähiopetus
8.1. klo 8.00-16.00
9.1. klo 8.30-14.30
5.2. klo 8.00-16.00
6.6 klo 8.30-14.30
Viikoilla 2-4 videoneuvotteluja
erikseen sovitun aiaktaulun mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Vaihtoehtoinen suoritus on AHOT (= tentti)
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.
Lisätietoja opiskelijoille
Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.