Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB18-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2015 - 14.12.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2016 - 06.02.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
6 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB18

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tulkita työyhteisöjä ohjaavia lakeja, asetuksia sekä ohjeistuksia
- osaa valita tarkoituksenmukaiset siivousmenetelmät puhtauspalvelujen tuottamiseen
- ymmärtää mikrobiologian merkityksen turvallisuuden varmistajana.

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Sovitaan opintojakson alkaessa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Tiimityöskentely
Tentti
Tapahtuma
Raportointi
Videoneuvottelut

Oppimateriaalit

Alkoholiasiat ravintolassa.
Opas.
Muu valittu materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Tapahtuma 1 op

Sisällön jaksotus

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)
Lähiopetus
8.1. klo 8.00-16.00
9.1. klo 8.30-14.30
5.2. klo 8.00-16.00
6.6 klo 8.30-14.30
Viikoilla 2-4 videoneuvotteluja
erikseen sovitun aiaktaulun mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Vaihtoehtoinen suoritus on AHOT (= tentti)
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.

Lisätietoja opiskelijoille

Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun