Skip to main content

Superior’s Responsibility for Quality and Safety (10 cr)

Code: 8T00BB18-3006

General information


Enrolment period
01.10.2015 - 14.12.2015
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2016 - 06.02.2016
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
6 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Sami Salonen
Person in charge
Tuija Heikkilä
Course
8T00BB18

Objectives (course unit)

Students
- are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating work communities
- are able to choose cleaningmethods for production of sanitation services
- understand the meaning of microbiology in ensuring safety

Content (course unit)

WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?

Exam schedules

Sovitaan opintojakson alkaessa.

Evaluation methods and criteria

Arviointi:
- alkoholilainsäädäntö (tentti) 10%
- ennakkotehtävä(hyväksytty/hylätty)
- opas ja happening 50%
- tutkimus 20%
- tentti 20%

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Luennot
Tiimityöskentely
Tentti
Tapahtuma
Raportointi
Videoneuvottelut

Learning materials

Alkoholiasiat ravintolassa.
Opas.
Muu valittu materiaali.

Student workload

Luennot 1 op
Anniskelulainsäädäntö 1 op
Opas 5 op
Tutkimus 2 op
Tapahtuma 1 op

Content scheduling

Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla (monimuotokoulutus)
Lähiopetus
8.1. klo 8.00-16.00
9.1. klo 8.30-14.30
5.2. klo 8.00-16.00
6.6 klo 8.30-14.30
Viikoilla 2-4 videoneuvotteluja
erikseen sovitun aiaktaulun mukaisesti.

Completion alternatives

Vaihtoehtoinen suoritus on AHOT (= tentti)
Tentin teemoja:
Puhtauden laadun arviointi ja toimintojen kehittäminen
Ergonomia restonomin toimintaympäristössä (työasennot, ammattitautien ennaltaehkäisy…)
Työturvallisuus restonomin toimintaympäristössä (työsuojelu, suojautuminen, riskianalyysi…)
Turvallinen asiakaspalvelu (uhkatilanteet, aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen…)
Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus (mikrobiologia, hygienia …)
Omavalvonta (kriittiset pisteet, Oiva…)
Anniskelulainsäädäntö ja toiminta anniskeluravintolassa
AHOT-suoritus arvioidaan asteikolla 1-5.

Practical training and working life cooperation

Tehtävien yhteydessä ollaan yhteydessä työelämään.

Further information

Osallistuminen lähijaksoille on pakollista.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija on suorittanut alkoholilainsäädännön tentin hyväksytysti. Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija on suoriutunut annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä sekä tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa ratkaista lainsäädäntöön, turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija osaa yleistää ja analysoida laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa soveltaa lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia lainsäädäntöön, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ratkaisuvaihtoehtoja ja yhdistellä niitä luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Go back to top of page