Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (8 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.12.2014 - 09.01.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2015 - 10.04.2015
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
8 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
12 - 25
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Opintojakso
8T00CP92

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Perjantai 10.4.2015 klo 8-11

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

3 op
-ammatillinen osallistuminen S
-matkamessutehtävä S
-tiimitehtävät 50 %
-henkilökohtainen tentti 50 %

5 op
-ammatillinen osallistuminen 40 %
-matkamessutehtävä S
-tiimitehtävät 35 %
-henkilökohtainen tentti 25 %

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot
-messut
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

A): 3 op:n toteutus suunnattu kaikille, painotus gastromatkailussa ja kulttuurissa + tapahtuman järjestämisessä
-lähiopetus 1,5 op
-itsenäinen työ 1,5 op
B): 5 op:n toteutus, joka on suunnattu ensisijaisesti 2. vuoden opiskelijoille, jotka eivät ole olleet gastronomy-toteutuksessa (Koneet ja laitteet) mutta myös muille. Painotus on erikoisruuissa, saliruuanvalmistuksessa, viineissä ja drinkeissä.
Gastromatkan suunnittelu itsenäistä työskentelyä + toteutuskerta
-lähiopetus 2,5 op
-itsenäinen työ 2,5 op

Sisällön jaksotus

3. periodi
Ke 14.1.2015 8-11 Aloitus, tehtävät, teoriaa A) + B)
Pe 16.1.2015 9.15–19.00 Matkamessut, lähtö TAMKista G-talon edestä, A) + B)
Pe 23.1.2015 8-17 itsenäistä tiimiopiskelua
Ke 28.1.2015 8-14 A), matkamessutehtävät + tiimitehtävien välitarkastelu
Pe 30.1.2015 8-17 keittiö + Sali B) Gastromatkalla Aasiassa
Ke 4.2.2015 8-11 itsenäistä tiimiopiskelua
Pe 6.2.2015 8-11 A) tiimitehtävien esittely
Ke 11.2.2015 8-11 itsenäistä tiimiopiskelua
Pe 13.2.2015 8-17 itsenäistä tiimiopiskelua
Ke 18.2.2015 8-11 A) tiimitehtävien esittely
Pe 20.2.2015 8-17 Itsenäistä tiimiopiskelua
Ke 4.3.2015 8-14 keittiö + Sali B) ”Gastronominen puuhapäivä”
Pe 6.3.2015 8-17 keittiö + Sali B) Gastroturistina maailmalla - toteutukset

4. periodi
Pe 13.3.2015 8-17 keittiö + Sali B) Gastroturistina maailmalla -toteutukset
Pe 20.3.2015 8-17 keittiö + Sali B) Gastroturistina maailmalla -toteutukset
Pe 27.3.2015 8-17 keittiö + Sali B) + A) Gastroturistina Argentiinassa – Executive Chef Silvia Castaño
Pe 10.4.2015 8-11 yhteinen lopetus, tentti A) + B)

Kansainvälisyys

Kansainvälinen vierailija Executive Chef Silvia Castaño

Lisätietoja opiskelijoille

Aloituskerralla 14.1.2015 tarkennetaan ryhmäjako vaihtoehtoihin A tai B tai A + B

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

-suorituksia puuttuu

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Siirry alkuun