Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.09.2015 - 03.10.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotehtävän suorittaminen (15%)
Yritysanalyysi (20%)
Havainnointitehtävä (15%)
Kirjallisuus (referaatti ja kirjan/tutkimuksen esittely Hangout-videoneuvottelussa)(20%)
Blogikirjoitus opintojakson valinnaisesta teemasta (10%)
Oman visuaalisen urapolun laatiminen (suoritettu)
Tiimityöskentely: vertais- ja itsearviointi (osuus arvioinnista 20%)
Alan järjestöihin tutustuminen (suoritettu)
Työelämä tutuksi: osallistuminen
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
tiimityöskentely
esitykset
videoneuvottelut
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)
Oppimateriaalit
Kirjallisuus valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus 1,5 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 8,5 op
Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 1,5 op
Yritysanalyysi 1,5 op
Havainnointitehtävä, asiakaskokemus 1 op
Kirjallisuus 2 op
Blogikirjoitus 0,5 op
Oman urapolun rakentaminen (1op)
Alan järjestöihin tutustuminen (0,5 op)
Kirjallinen itsearviointi (0,5 op)
Sisällön jaksotus
Lähiopetus:
to 10.9. klo 16.30-20.00, pe 11.9. klo 8-16, la 12.9. klo 8.30-14.30
to 1.10. klo 16.30-20.00, pe 2.10. klo 8-16, la 3.10. klo 8.30-14.30
Itsenäistä ja tiimityöskentely sekä keskusteluja (Hangout) kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti (vähintään kerran viikossa).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
- harjoitteluseminaari
- yritysvierailut
- tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ei tunnista alan erityispiirteitä.
Ei suoriudu annetuista tehtävistä.
Ei osaa antaa tai ottaa vastaan palautetta. Ei ota vastuuta omasta toiminnastaan.
Ei tunnista omia vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.