Skip to main content

Basics of Clinical Microbiology (3 cr)

Code: 7B00BC26-3002

General information


Enrolment period
01.08.2015 - 31.12.2015
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.10.2015 - 15.12.2015
Implementation has ended.
Credits
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Biomedical Laboratory Science
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 36
Degree programmes
Degree Programme in Biomedical Laboratory Science
Teachers
Marja Kuparinen
Small groups
AB (Size: 0 . Open UAS : 0.)
a1 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
a2 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
b1 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
b2 (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Small groups
AB
a1
a2
b1
b2
Course
7B00BC26

Objectives (course unit)

Students
- know the basic concepts of clinical microbiology
- know microbes and their structure, properties and classification
- know infectious diseases, factors affecting their emergence, prevention and care
- know the common principles of taking clinical microbiology specimen
- know phases of clinical microbiology research and basics of diagnosing microbes
- recognize factors affecting safety in microbiological laboratory work and their own activity
- know Gram stain as a basic method in bacteriology
- can make preparations for Gram stain and know basics of microscopy, and interpretation, meaning, and use of Gram stains and factors affecting their reliability
- know legislation concerning microbiology and the permissions needed

Content (course unit)

Microbes, their structure, properties and classification
Concepts of clinical microbiology
Appearance of microbes, the most common infectious diseases caused by them, their prevention and care
Taking of microbiological samples and preanalytics (general principles)
General laboratory diagnostics principles for microbes
Research process in clinical microbiology
Principles of Gram stain, its completion, basics of interpretation, meaning for patient care, and quality assurance
Safety in microbiological work
Licence practice, infectious diseases legislation, and organization for prevention of infectious diseases in Finland

Prerequisites (course unit)

Basics of Aseptic Work has to be passed (7B00BB73) before participation.
The course includes clinical training in the university of applied sciences’ teaching laboratory

Exam schedules

Kevät 2015

Assessment methods and criteria

Opiskelija osallistuu opetukseen (laboraatiot ja seminaarit pakollisia). Annettujen tehtävien arviointi numeerisesti (1/2 arvosanasta). Osiosta on kirjallinen koe, joka arvioidaan numeerisesti. 1. suorituskerta varsinainen ryhmän sovittu koepäivä, mahdolliset uusinnat sovittuina uusintakoepäivinä.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luento, ryhmätyö, esityseminaarit ja itsenäiset opiskelu (osin verkko-opiskeluna), ohjattu harjoittelu opetuslaboratoriossa

Learning materials

- Hedman, K., Heikkinen. T., Huovinen. P. ym (toim). 2010. Mikrobiologia. Kustannus oy Duodecim, s. bakteerit 14-82, virukset 432-466
- vanha painos edellisestä: Huovinen P. ym. (toim).2003. Mikrobiologia ja infektiosairaudet , kirja I. Duodecim. Gummerus Kirjapaino. Jyväskylä
- Diagnostiset värjäykset. Moodi 4-5/2000. LabQuality Oy. Helsinki.
- Hedman, K., Heikkinen. T., Huovinen. P. ym (toim). 2011. Infektiosairaudet.Kustannus oy Duodecim. s. 28-105. Soveltuvin osin ryhmätyömateriaalina.

Completion alternatives

-

Practical training and working life cooperation

-

International connections

-

Further information

Includes training in education laboratory

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tietää tyydyttävästi kl. mikrobiologian peruskäsitteet, tuntee joitain mikrobeja, niiden rakennetta, ominaisuuksia ja luokitusta, tietää infektiotauteja, niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä, ehkäisyä ja hoitoa, tietää kliinisen mikrobiologian näytteiden oton yleisperiaatteet
Opiskelija tuntee pintapuolisesti mikrobiologisen tutkimusprosessin vaiheet ja mikrobien osoitusmenetelmien perusteet, tunnistaa mikrobiologisen työskentelyn turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja omaa toimintaansa, tuntee Gram-värjäykseen bakteriologian perusmenetelmänä, osaa ohjatusti Gram-värjäyspreparaatin teon ja mikroskopoinnin perusteet sekä tuntee perusasiat Gram-värjäyksen tulkinnasta, merkityksestä, käyttöalueista ja tulosten luotettavuuteen vaikuttavista tekijöistä
Opiskelija tuntee mikrobiologista toimintaa säätelevän lainsäädännön ja luvanvaraisuuden

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tietää tietää kl. mikrobiologian peruskäsitteet, tuntee mikrobeja, niiden rakennetta, ominaisuuksia ja luokitusta, tietää infektiotauteja, niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä, ehkäisyä ja hoitoa, tietää kliinisen mikrobiologian näytteiden oton yleisperiaatteet
Opiskelija tuntee mikrobiologisen tutkimusprosessin vaiheet ja mikrobien osoitusmenetelmien perusteet, tunnistaa mikrobiologisen työskentelyn turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja omaa toimintaansa, tuntee Gram-värjäykseen bakteriologian perusmenetelmänä, osaa Gram-värjäyspreparaatin teon ja mikroskopoinnin perusteet sekä tuntee Gram-värjäyksen tulkintaa, merkitystä, käyttöalueita ja tulosten luotettavuuteen vaikuttavia tekijöitä
Opiskelija tuntee mikrobiologista toimintaa säätelevän lainsäädännön ja luvanvaraisuuden

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Opiskelija tietää kiitettävästi kl. mikrobiologian peruskäsitteet, tuntee mikrobeja, niiden rakennetta, ominaisuuksia ja luokitusta, tietää infektiotauteja, niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä, ehkäisyä ja hoitoa, tietää kliinisen mikrobiologian näytteiden oton yleisperiaatteet
Opiskelija tuntee erittäin hyvin mikrobiologisen tutkimusprosessin vaiheet ja mikrobien osoitusmenetelmien perusteet, tunnistaa mikrobiologisen työskentelyn turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja omaa toimintaansa, tuntee Gram-värjäykseen bakteriologian perusmenetelmänä, osaa itsenäisesti Gram-värjäyspreparaatin teon ja mikroskopoinnin perusteet sekä tuntee Gram-värjäyksen tulkintaa, merkitystä, käyttöalueita ja tulosten luotettavuuteen vaikuttavia tekijöitä
Opiskelija tuntee hyvin mikrobiologista toimintaa säätelevän lainsäädännön ja luvanvaraisuuden

Go back to top of page