Ranskan kielen jatkokurssi (5 op)
Toteutuksen tunnus: NK-7-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.07.2015 - 27.08.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 31.08.2015 - 18.11.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketalous
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 27
- Koulutus
- Liiketalouden tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Riku-Matti Kinnunen
- Opintojakso
- NK-7
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Eurooppalainen viitekehys: tavoitetaitotaso A2.
Ranskan kielen jatkokurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet kohdekieltä a) TAMK:n alkeiskurssin tai b) lukiokurssien verran. Jatkokurssilla opiskellaan ja kerrataan kielen perusrakenteita, harjoitellaan työelämän asiointitilanteiden kieltä sekä tutustaan kielialueen työ- ja liike-elämän toimintakulttuurin.
Opiskelija
- osaa viestiä työelämän ja oman alansa yleisissä suullisissa kielenkäyttötilanteissa sekä osaa kertoa oman alansa päätoiminnoista
- osaa käyttää kielen perusrakenteita
- tuntee kohdemaan toimintaympäristöä ja kulttuuritaustaa ja tiedostaa kulttuurin merkityksen ajattelu- ja työskentelytavoissa.
Sisältö (Opintojakso)
Miten viestin vuorovaikutteisesti työelämän asiointitilanteissa?
Mitkä ovat suullisen viestinnän kielelliset ja ei-kielelliset ominaispiirteet?
Miten työ- ja tapakulttuurien erot vaikuttavat suulliseen ja kirjalliseen viestintään?
Miten maantuntemus edesauttaa työskentelyä kohdealueella?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ilmoitetaan opintojakson alussa viikko-ohjelmassa. Opintojaksolla on yksi kirjallinen tentti ja yksi suullinen esitys.
Opintojakson kirjallisen osatentin tai koko opintojakson voi uusia seuraavina kielten yleisinä tenttipäivinä, jotka ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Koko opintojakson arvosanasta 60% tulee kummankin osatentin tai muun kirjallisen tai suullisen näytön painottamattomasta keskiarvosta ja 40% lähiopetuskertojen jatkuvasta näytöstä.
Lähiopetukseen osallistuminen on pakollista. Koko opintojakson aikana voi olla poissa lähiopetuksesta korkeintaan 20% lähiopetuksen kokonaistuntimäärästä, mikä vastaa noin kolmea (3) lähiopetuskertaa.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- lähtötasotesti
- lähiopetus
- suulliset ja kirjalliset harjoitukset
- opetuskeskustelu
- yhteistoiminnallinen oppiminen
- esitelmä
- ohjattu etäoppiminen
- tentti
Oppimateriaalit
Tiina Martikainen & Marjaana Mäkelä: Parfait! 1 Ranskaa aikuisille (Otava) kappaleet 6-8 sekä opettajan jakama yritysesittelymateriaali.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opettaja jakaa yksityiskohtaisen viikko-ohjelman ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Sisällön jaksotus
Ensimmäinen tapaamiskerta on maanantaina 31.8.2015 klo 8.15 - 11.00 luokassa C2-10. Lähiopetus toteutuu 1. periodissa maanantaisin klo 8.15 - 11.00 ja toisessa periodissa maanantaisin klo 8.15 - 11.00 ja keskiviikkoisin klo 17.00 - 19.30 luokassa C2-10.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Sovitaan opettajan kanssa tapauskohtaisesti.
Kansainvälisyys
Opintojakson aikana kerrotaan mahdollisuuksista opiskelijavaihtoon ja -harjoitteluun ranskankielisissä maissa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet ranskaa ammattikorkeakoulussa vähintään 5 op tai suorittaneet 3-5 lukiokurssia tai hankkineet samat taidot muulla tavoin.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ymmärtää joskus yksinkertaisia suullisia ja kirjallisia viestejä ja osaa välittää ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija osaa käyttää oppimaansa yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa. Opiskelija hallitsee välttävästi työelämän kielenkäyttötilanteiden perussanastoa ja -fraseologiaa, esim. tuote- ja yritysesittely, puhelinkieli, asiakaspalvelu ja informaation kysyminen ja edelleen välittäminen.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ymmärtää usein yksinkertaisia suullisia ja kirjallisia viestejä ja osaa välittää ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa tutuissa, monipuolisissa kielenkäyttötilanteissa. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi työelämän kielenkäyttötilanteiden keskeistä sanastoa ja fraseologiaa, esim. tuote- ja yritysesittely, puhelinkieli, asiakaspalvelu ja informaation kysyminen ja edelleen välittäminen.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ymmärtää yleensä rakenteeltaan ja sisällöltään vaativiakin suullisia ja kirjallisia viestejä ja osaa välittää ne onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa uusiin, monipuolisiin kielenkäyttötilanteisiin. Opiskelija hallitsee kiitettävästi työelämän kielenkäyttötilanteiden osittain vaativampaakin sanastoa ja fraseologiaa, esim. tuote- ja yritysesittely, puhelinkieli, asiakaspalvelu ja informaation kysyminen ja edelleen välittäminen. Opiskelijan asenne kielen opiskeluun ja oppimiseen on myönteinen.