Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.07.2014 - 21.08.2014
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.08.2014 - 04.10.2014
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Lähiosuus
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Satu Kylmälä
Jaana Sahlsten
Tuija Heikkilä
Taija Karhe
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ennakkotehtävän suorittaminen (10%)
Yritysanalyysi 25%)
Havainnointitehtävä (20%)
Kirjallisuus (referaatti ja kirjan/tutkimuksen esittely Hangout-videoneuvottelussa)(10%)
Blogikirjoitus opintojakson valinnaisesta teemasta (10%)
Oman visuaalisen urapolun laatiminen (suoritettu)
Tiimityöskentely: vertais- ja itsearviointi (osuus arvioinnista 20%)
Alan järjestöihin tutustuminen (suoritettu)
Työelämä tutuksi: osallistuminen

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
tiimityöskentely
esitykset
videoneuvottelut
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)

Oppimateriaalit

Kirjallisuus valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus 1,5 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 8,5 op

Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 1 op
Yritysanalyysi 2,5 op
Havainnointitehtävä, asiakaskokemus 2 op
Kirjallisuus 1,5 op
Blogikirjoitus 0,5 op
Oman urapolun rakentaminen (1op)
Alan järjestöihin tutustuminen (1 op)
Kirjallinen itsearviointi (0,5 op)

Sisällön jaksotus

Lähiopetus:
to 11.9. klo 16.30-20.00, pe 12.9. klo 8-16, la 13.9. klo 8.30-14.30
to 2.10. klo 16.30-20.00, pe 3.10. klo 8-16, la 4.10. klo 8.30-14.30
Itsenäistä ja tiimityöskentely sekä keskusteluja (Hangout) kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti (vähintään kerran viikossa).

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

harjoitteluseminaari
yritysvierailut
tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun