Koneet ja laitteet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BB22-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.07.2014 - 20.08.2014
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.08.2014 - 16.12.2014
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Lähiosuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 23
- Opettajat
- Tuija Ylä-Viteli
- Arja Luiro
- Leila Kakko
- Mikael Lindell
- Vastuuhenkilö
- Tuija Ylä-Viteli
- Opintojakso
- 8T00BB22
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa valita oikeat koneet ja laitteet liikeidean mukaiseen palvelutoimintaan
- osaa arvioida eri koneiden ja laitteiden kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ koneita ja laitteita alalla käytetään?
MIKSI teknologiaa kannattaa hyödyntää?
MITEN teknologiaa voi hyödyntää järkevästi tuloksellisessa liiketoiminnassa?
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Portfolion palautus paperiversiona torstaina 9.10.2014.
Laskennan virtuaalitentti torstaina 23.10.2014 klo 8-11.
Ryhmätentti lauantaina 13.12.2014.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Toimintaympäristöanalyysi S
Laskenta (sis.tentin) MiLi 20 %
Gastronomy (ammatillinen osallistuminen 40 %, portfolio 20 %) yhteensä 60 %
Aregala-tiimityöskentely, itse- ja vertaisarvointi 20 %
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot
-lähiopetus, käytännön harjoitukset
-tiimityö
-valmentajuus
-portfolio
-tentti
Oppimateriaalit
-luentomateriaalit
-tehtäväkohtaiset materiaalit, sovitaan oj:n alkaessa
-portfolio
Lehtinen, M., Peltonen, H. & Taurén, P. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Porvoo: WSOY.
Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. Juhlapalvelu. Suunnittele ja toteuta. 2007. Porvoo: WS Bookwell Oy.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Laskenta 2 op
Lähiopetus, listasuunnittelu, ryhmätentti 4,5 op
Aregala 1,5 op
Portfolio 2 op
Sisällön jaksotus
Maanantai 25.8.2014 8–11 Yhteinen aloitus koko ryhmä; Aregala-info ja pienryhmät, 11–14 laskenta koko ryhmä MiLi, 14–16 pienryhmät (tehtävät, tilaustarjoilu prosessina/viitekehyksenä)
Keskiviikko 27.8.2014 11–17 Laskenta koko ryhmä MiLi
Torstai 28.8.2014 8-16 Listasuunnittelu ap, viinien aistinvarainen arviointi/maistaminen ip
Maanantai 1.9.2014 8-16 Listasuunnittelu ap, klassiset rypälelajikkeet ip
Keskiviikko 3.9.2014 11–16 Viinin valmistus ja klassiset rypälelajikkeet
Torstai 4.9.2014 8-17 Ruoan ja juoman yhdistäminen: häränfileeruoat, oluet (keittiö)
Maanantai 8.9.2014 8-17 Ruoan ja juoman yhdistäminen: äyriäiset ja nilviäiset (keittiö)
Keskiviikko 10.9.2014 11–16 Drinkit, RB, huom! jaettu ryhmä A: 11.00–13.30 ja B: 13.30–16.00
+ tiimikeskustelut MiLi
Torstai 11.9.2014 8-16 Itsenäistä työskentelyä, listasuunnittelutehtävien/portfolion tekemistä
Maanantai 15.9.2014 10-16 Listasuunnittelu ja hinnoittelu, kuohuviinit
Keskiviikko 17.9.2014 11–17 Drinkit, RB, huom! jaettu ryhmä B: 11.00–14.00 ja A: 14.00–17.00
Torstai 18.9.2014 8-17 Ruoan ja juoman yhdistäminen: erikoiskalat (keittiö)
Maanantai 22.9.2014 8-17 Aregalan gaalaillallisen tilaustarjoilun suunnittelu tiimeissä
Keskiviikko 24.9.2014 11–17 Itsenäistä työskentelyä
Torstai 25.9.2014 8-17 Tilaustarjoiluharjoitus
Maanantai 29.9.2014 11–14 Aregala-info koko ryhmä, auditorio
Tiistai 30.9.2014 8-17 Aregala-valmistelut
Keskiviikko 1.10.2014 8-17 Aregala-valmistelut
Torstai 2.10.2014 8-20 Aregala-tapahtuma TAMKissa
Perjantai 3.10.2014 8-20 Aregala-tapahtuma TAMKissa
Lauantai 4.10.2014 10 h työvuoro/hlö Kauppahallin Aregala-illallinen (misavuoro + iltavuoro – noin 01.30), osa koululla
Maanantai 6.10.2014 8-17 Itsenäistä työskentelyä, Aregala itse- ja vertaisarvioinnin sekä portfolioiden tekemistä, vierailu Suomalaisella Klubilla
Keskiviikko 8.10.2014 8-17 Ruoan ja juoman yhdistäminen: riista (keittiö)
Torstai 9.10.2014 8-17 Itsenäistä työskentelyä, portfolioiden viimeistely ja palautus!
Maanantain 20.10.2014 8-11 laskenta koko ryhmä MiLi, 11–17 tapas/pintxo-misat keskiviikolle ja torstaille
Keskiviikko 22.10.2014 11–17 Aregala-tapahtuman lopetus koko ryhmä (Aregala- työryhmä vieraana 15–17)
Torstai 23.10.2014 8-11 laskennan virtuaalitentti koko ryhmä MiLi, 11–17 gastronomia-paneelikeskustelu/ portfolioiden esittely
Lauantai 13.12.2014 Ryhmätentti; tilaustarjoilucase Ravintola Suomalaisella Klubilla (CS, TV, II), asiakkaana gastronomian ammattilaisia ja harrastajia, 10 h työvuoro/hlö. Henkilökohtainen itsearviointi/palaute Tabulan keskustelualueelle TIISTAIHIN 16.12.2014 klo 16.00 mennessä!
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ahot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kansainvälisen Aregala Finland -tapahtuman järjestelyihin osallistuminen
Ryhmätentti yhteistyössä Ravintola Suomalaisen Klubin kanssa (Christina Suominen, Ilkka Isotalo, Teija Vainiola)
Kansainvälisyys
Aregala Finland -kansainvälinen tapahtuma 30.9.-4.10.2014
Lisätiedot
Opintojaksosta on useampia toteutuksia, joiden sisällöt ja toteutusnumerot ilmoitetaan opiskelijoille. Oman koulutuksen vaihto-opiskelijoita on mahdollisuus ottaa mukaan Yhdelle toteutukselle.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Jonkun arviointikohteen puuttuminen, esim. hylätty suoritus tentistä, ei osallistunut käytännön harjoituksiin, palauttamattomat tehtävät...
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa erilaiset liikeideat ja määritellä niiden kautta tarvittavat koneet ja laitteet.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan.
Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää erilaiset liikeideat ja kykenee vertailemaan ja arvioimaan eri kone- ja laitevalintojen toiminnallisuutta sekä kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä menetelmiä perustellusti.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää toimialaa kokonaisuutena ja analysoi kone- ja laitevalintoja liiketoiminnallisesta näkökulmasta.
Osaa käyttää valitun liikeidean mukaisia koneita ja laitteita sekä testata ja luoda uusia toimintamalleja niiden avulla.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa.