Siirry suoraan sisältöön

Finnish cuisine and customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-2001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2011 - 29.02.2012
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.03.2011 - 03.06.2011
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
englanti
Opettajat
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Sami Salonen
Opintojakso
V387-5

Sisältö (Opintojakso)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivisuus ja osallistuminen lähiopetuspäiville. Itsenäiset kirjalliset tehtävät sekä paritehtävä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus|esitelmät|harjoitukset|kenttätyöskentely (sis. opintoretket)|raportti/työselostus

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit moodlesta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetusta 65h itsenäsitä opiskelua 70h.

Lisätietoja opiskelijoille

Further information
Kaikki tehtävät palautetaan englanninkielisinä. Opintojakson aikana ollaan kaksi päivää maasto-olosuhteissa.

Dates
Perjantaisin klo 8.30-16.00. Koulukatu 18 3krs.

Aims
Tutustua suomalaiseen ruoka- ja tapakulttuuriin, suomalaisiin raaka-aineisiin ja niiden jalostaminen asiakaslähtöisesti. Työskentely kansainvälisten opiskelijatovereiden kanssa käytännön ruokatuotantotehtävissä sekä keittiössä, että maasto-olosuhteissa.

Learning goals
Tutustua suomalaiseen ruoka- ja tapakulttuuriin.
Tutustua suomalaisiin raaka-aineisiin ja niiden käyttöön ruoanvalmistuksessa.
Harjaannuttaa kommunikointia anglannin kielellä vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Implementation method
Työskentely opetuskettiössä ja maasto-olosuhteissa. Itsenäisiä tehtäviä sekä ryhmätehtäviä. Opetuskieli englanti.

eLearning
Opetusmateriaali ja tehtävien palauttaminen tapahtuu moodleen.

Siirry alkuun