Siirry suoraan sisältöön

EnnallistamismenetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: 6M00GE01

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa ennallistamiseen soveltuvat kohteet ja tuntee ennallistamiseen käytetyt menetelmät erilaisissa metsä-, suo- ja vesielinympäristöissä. Opiskelija osaa suunnitella ennallistamistoimenpiteitä sekä arvioida niiden kustannuksia ja vaikutuksia. Hän tuntee ennallistamiseen liittyvät rahoitusmahdollisuudet.

Sisältö

Ennallistamisen tavoitteet, suunnittelu, toteutus ja seuranta
Kohteiden soveltuvuuden arvioiminen
Metsien ennallistamisen menetelmät
Soiden ennallistamisen menetelmät
Virtavesien, lampien, lähteiden ennallistamisen menetelmät
Ennallistamisen vaikutukset
Ennallistamisen kustannukset ja rahoitusmahdollisuudet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää yleisellä tasolla ennallistamiseen soveltuvat kohteet ja ennallistamisen menetelmät. Hän tuntee ennallistamisen suunnittelun prosessin ja pystyy toimimaan avustavana asiantuntijana ennallistamissuunnitelman laadinnassa. Opiskelija tietää ennallistamistoimenpiteiden keskeisiä vaikutuksia ja tärkeimpiä kustannuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee ja tunnistaa maastossa ennallistamiseen soveltuvat kohteet. Hän tuntee ennallistamiseen käytetyt menetelmät useimmissa metsä-, suo- ja vesielinympäristöissä ja osaa valita kuhunkin tilanteeseen sopivan ennallistamismenetelmän. Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella ennallistamistoimenpiteitä, sekä arvioida niiden kustannuksia ja vaikutuksia. Hän tuntee ennallistamiseen liittyvät rahoitusmahdollisuudet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kattavasti erilaiset metsä-, suo- ja vesielinympäristöjen ennallistamiseen soveltuvat kohteet sekä teoriassa että käytännön tilanteissa. Hän osaa vertailla erilaisten ennallistamismenetelmien vaikutuksia ja kustannuksia suunnittelutilanteessa ja valita kohteelle sopivimman menetelmän tai menetelmien yhdistelmän. Hän tunteen ennallistamiseen liittyvät rahoitusmahdollisuudet ja osaa arvioida kohteen ennallistamisen kustannukset sekä tehdä rahoitushakemuksen.