Siirry suoraan sisältöön

Kansainväliset teknologiasopimukset ja neuvottelutLaajuus (5 op)

Tunnus: 5J00GN02

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
· toimia mukana sopimuksen kirjoittamisessa
· valita erilaisia maksuehtoja ja vakuutusmuotoja
· varautua sopimuksen aiheuttamiin tilanteisiin ja riidanratkaisuun
· toimia mukana neuvottelutiimissä
· huomioida julkisia hankintoja, tietosuojaa, tekoälyä sekä immateriaalioikeuksia koskevan sääntelyn
· toimia globaaleissa juridisissa toimintaympäristöissä

Sisältö

Opiskelija tuntee sopimuslainsäädännön perusteita valituissa maissa ja on perehtynyt muutamiin sopimusmalleihin liittyen teknisten tuotteiden valmistukseen, asennukseen ja konsultointiin. Opiskelija tuntee myynti- ja ostoneuvotteluiden prosessin kansainvälisessä ympäristössä, osaa valmistautua neuvotteluun ja toimia vaativassa myynti- ja ostoprosessissa sekä huomioida keskeisen markkinaoikeudellisen sääntelyn. Opiskelija tuntee myös tärkeimmät neuvottelutaktiikat ja osaa varautua niihin ennakolta.

Aiheita:
· sopimuslainsäädäntö Suomessa ja valituissa muissa maissa
· sopimusmallit erilaisiin sopimustilanteisiin ja yleisimmät sopimusongelmat
· liike-elämän riidanratkaisu
· toimituksen, rahaliikenteen ja sopimuksen synkronisointi
· ajankohtaisia liikejuridisia kysymyksiä
· neuvotteluprosessi kansainvälisessä ympäristössä, neuvottelutaktiikat ja esityöt ennen neuvottelua
· useita case-luentoja teollisuuden edustajien toimesta, jotka antavat esimerkkejä ja ratkaisumalleja kansainvälisen toiminnan haasteista

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa keskeiset yleiseen sopimusoikeuteen liittyvät säännöt periaatteet.
Opiskelija ymmärtää sopimusoikeudelliset peruserot eri oikeuskulttuurien (mm. civil law vs. common law) ja riitojen ratkaisutapojen välillä (mm. kansallinen tuomioistuin vs. välimiesmenettely).
Opiskelija tunnistaa erilaiset neuvottelutaktiikat sekä kansainvälisessä ympäristössä käydyn neuvotteluprosessin pääpiirteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija ymmärtää hyvin keskeiset yleiseen sopimusoikeuteen liittyvät säännöt periaatteet.
Opiskelija ymmärtää sopimusoikeudelliset peruserot eri oikeuskulttuurien (mm. civil law vs. common law) ja riitojen ratkaisutapojen välillä (mm. kansallinen tuomioistuin vs. välimiesmenettely) ja osaa soveltaa oppimaansa työelämässä ja toimiessaan kansainvälisessä ympäristössä.
Opiskelija ymmärtää erilaiset neuvottelutaktiikat sekä kansainvälisessä ympäristössä käydyn neuvotteluprosessin pääpiirteet. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa työelämässä ja toimiessaan kansainvälisessä ympäristössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää erinomaisesti keskeiset yleiseen sopimusoikeuteen liittyvät säännöt periaatteet.
Opiskelija ymmärtää sopimusoikeudelliset peruserot eri oikeuskulttuurien (mm. civil law vs. common law) ja riitojen ratkaisutapojen välillä (mm. kansallinen tuomioistuin vs. välimiesmenettely) ja osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti työelämässä ja toimiessaan kansainvälisessä ympäristössä.
Opiskelija ymmärtää erinomaisesti erilaiset neuvottelutaktiikat sekä kansainvälisessä ympäristössä käydyn neuvotteluprosessin pääpiirteet ja keskeiset toimintatavat. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti työelämässä ja toimiessaan kansainvälisessä ympäristössä.