Siirry suoraan sisältöön

Esihenkilön työkalupakkiLaajuus (10 op)

Tunnus: 8T00DQ62

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 24.03.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sami Salonen
Vastuuhenkilö

Sami Salonen

Ryhmät
  • 23MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Aika ja paikka

8.1.2025 12-12.15 Moodlekurssi vautuu
9.1.2025 16.30-20.00 Aloitus Zoomissa (ETÄ)
xx.xx.2025 Lähitapaamis / ohjauskerta TAMKiilla (lähitapaaminen)
19.2.2025 19.00-19.15 Moodlekurssi sulkeutuu

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttiajankohta Moodlessa ilmoitetaan erikseen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäistä opiskelua, luento-opetusta

Oppimateriaalit

Moodlessa, sovitaan erikseen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetusta 3 + 8h Itsenäsitä työskentelyä 259h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT-erillisen ohjeen mukaisesti

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 30.03.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sami Salonen
Vastuuhenkilö

Sami Salonen

Ryhmät
  • 22MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Aika ja paikka

Verkkokurssi. Vapaaehtoinen kontaktikerta. Verkkotapaamisia.
Pe 11.1.2024 Aloituswebinaari verkossa klo 16.30-20.00 (pakollinen kaikille)
Ke 24.1.2024 Kontaktiopetusta työlainsäädännöstä ja laskennasta kampuksella (vapaaehtoinen)
Ti 6.2.2024 Työlainsäädännön ja laskennan verkko-ohjaus klo 16-17
To 15.2.2024 Työlinsäädännön tentti Moodlessa klo 16-20.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen verkko-opiskelu. Parityöskentely. Vpaaehtoinen luentokerta.

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva materiaalsi sekä sähköiset lähteet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäistä työskentelyä 10op. = 270h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

10.01.2023 - 23.02.2023

Laajuus

10 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 50

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Riitta Brännare
  • Marko Pajunen
Vastuuhenkilö

Riitta Brännare

Ryhmät
  • 21RESTO
    Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Aika ja paikka

-TAMK
-ETÄ

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tenttiaika ma 20.2.23 klo 9-11.30
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

1.rästitentti to 23.2.23 klo 9
työlainsäädäntö-11.30
henkilöstöjohtaminen
laskenta

2.rästitentti (sovitaan myöhemmin)
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-tentti
-itse- ja vertaisarviointia, ohjaaja ja toimeksiantaja-arviointia
-projektiarviointia
tarkemmat arviointiohjeet ovat moodlessa

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit

Oppimateriaalit

Luentomateriaali: moodlessa osoitetut materiaalit
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
tai muuta vastaavaa kirjallisuutta
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
-lähiopiskelua luentojen ja ohjattujen töiden puitteissa 50 %, itsenäistä opiskelua tai tiimin kanssa opiskelua noin 50 %

Sisällön jaksotus

luennot ja tentti (henkilöstöjohtaminen, laskenta, työlainsäädäntö) 35 %
orientaatiotehtävä, johtamisen kokonaiskuva 5 %
harjoitustyö eri teemoista henkilöstöjohtamiseen liittyen 5 %
rekrytapahtuma 30 %
harjoitus työlainsäädännöstä ja työvoiman käytöstä ja laskennasta 20 %
itse- ja vertaisarviointi tiimin työskentelystä 5 %

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

On mahdollista osoittaa aiempi osaaminen erilaisilla näytöillä, tehtävillä, työnantajan ja kollegoiden lausunnoilla jne. Edellytyksenä on kuitenkin ennakkoon todettu riittävän monipuolinen työkokemus esihenkilön työtehtävistä.

Opinnollistaminen on mahdollista, jos opiskelija toimii opinotojen aikana esihenkilön tehtävissä ja tekee kurssin tavoitteiden ja sisältöjen mukaisia tehtäviä keräämällä portofoliota tekemisestään ja reflektoimalla tehtäviään teoreettiseen taustaan.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-kurssiin sisältyy rekrytointitapahtuman järjestäminen ja toimeksiantajien kanssa yhteistyössä rekrytointi
-työnantajamielikuvan kartoitus ja toimenpide-ehdotukset toimeksiantajille tavoitteena työvoiman vetovoiman ja pitovoiman kehittäminen

Lisätietoja opiskelijoille

Esihenkilön työkalupakki (8T00DQ62-3006) toteutuu 21RESTOille periodissa 3 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9 ja 15 välillä. Tuo aika sisältää luentoja, ohjatusti tehtäviä harjoituksia ja ohjattua projektien suunnittelua.
Tarkempi aikataulu on kurssin moodlessa ja laitetaan nähtäville viimeistään kurssin alkaessa. Lisäksi tulee varata aikaa itsenäiselle työskentelylle.

Kurssi alkaa viikolla 2, tiistaina 10.1.23 klo 9.

Kurssiin sisältyy projekteja, joista toinen liittyy rekrytointitapahtuman järjestämiseen ja sen markkinointiin yhdessä toimeksiantajien kanssa. Toinen projekti liittyy toimeksiantajien työvoiman vetovoiman ja pitovoiman kartoituksen tekemiseen ja asian kehittämisideoiden antamiseen toimeksiantajille.

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 31.12.2022

Ajoitus

01.01.2023 - 26.02.2023

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 60

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Luoto
  • Sami Salonen
Vastuuhenkilö

Sami Salonen

Ryhmät
  • 21MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Aika ja paikka

Verkkokurssi. Vapaaehtoinen kontaktikerta. Verkkotapaamisia.
Pe 13.1.2023 Aloituswebinaari verkossa klo 9-12 (pakollinen kaikille)
Ti 24.1.2023 Kontaktiopetusta työlainsäädännöstä ja laskennasta kampuksella (vapaaehtoinen)
Ti 7.2.2023 Työlainsäädännön ja laskennan verkko-ohjaus klo 16-17
To 16.2.2023 Työlinsäädännön tentti Moodlessa klo 16-20.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen verkko-opiskelu. Parityöskentely. Vpaaehtoinen luentokerta.

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva materiaalsi sekä sähköiset lähteet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäistä työskentelyä 10op. = 270h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 31.12.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 25.02.2022

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus

10 op

Toteutustapa

Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 50

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Sanna Luoto
  • Sami Salonen
Vastuuhenkilö

Sami Salonen

Ryhmät
  • 20MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2020

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan 10.01.2022 - 25.02.2022
Aloituswebinaari pe 14.01.2022 klo 9-15.
Verkko-opetus ja -ohjaus erillisen aikataulun mukaisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Verkkotentti erikseen sovittavana ajankohtana. Uusinnat tutkintosäännön mukaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan arvosanalla 0–5 opintojakson arviointikriteerien mukaisesti. Oppimistehtäväkohtaiset arviointikriteerit on kerrottu tehtävänannon yhteydessä. Lisäksi opintojaksolla sovelletaan TAMK:n Yhteisiä arviointikriteerejä.

Oppimistehtävät palautetaan viimeistään palautuspäivänä. Myöhästynyt suoritus vaikuttaa arvosanaan. Arvosanalla arvioitavissa myöhästyneissä suorituksissa arvosana laskee yhdellä jokaista viikkoa kohden.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen verkko-opiskelu, vapaaehtoiset verkkoluennot.

Oppimateriaalit

Luentomateriaali, verkkomateriaalit Moodle-työtilassa ja erikseen sovittava kirjallisuus.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäistä opiskelua, yksilö- ja tiimitehtäviä (lisäksi vapaaehtoiset verkkoluennot) yhteensä 270 h. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi ennakko-osaamisesta riippuen.

Sisällön jaksotus

Lähijohtaminen 135 h
Työlainsäädäntö 68 h
Yrityksen talous ja budjetointi 68 h

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT-tentti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kehittämistehtäviä tehdään omille työpaikoille.

Kansainvälisyys

Ei ole.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 07.03.2022

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 55

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Riitta Brännare
  • Sami Salonen
Vastuuhenkilö

Riitta Brännare

Ryhmät
  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tenttiaika
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
1.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
2.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- luennot, haroitukset ja tentit (henkilöstöjohtaminen, työlainsäädäntö, laskenta)
- osallistuminen tiimien projektityöskentelyyn (itse- ja vertaisarviointi työskentelyprosessista ja lopputuloksesta)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit

Oppimateriaalit

Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu

Sisällön jaksotus

-työlainsäädäntö ja työturvallisuus 2 op (yksilösuoritus)
-työvuorosuunnittelu 1 op (yksilö/parityö)
-laskenta – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtaminen 2 op (yksilösuoritus) + projektityö 2 op (tiimityö)
-rekrytointiprojektityöt 2 op (tiimityö)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

rekrytointiin liittyvä projekti(t), henkilöstöjohtamiseen liittyvät harjoitustyöt (elinkeinoon sidottuja)

Kansainvälisyys

ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 15.00 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa.
Kurssin on pääsääntöisesti kontaktiopiskelua TAMKilla, joitakin etäluentoja pidetään ja projektityöt ja harjotukset ovat osaksi ohjattuja, osaksi opiskelijoiden itseopiskeluna toteutettavia.
Koronatilanne huomioidaan kurssin aikana.