Siirry suoraan sisältöön

Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössäLaajuus (2 op)

Tunnus: 7K00GJ05

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelija syventää osaamistaan mielenterveyden edistämisessä. Opiskelija saa valmiuksia mielenterveyden tukemiseen terveydenhoitajantyössä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa tunnistaa ja ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä haasteita, sekä tukea asiakasta suunnitelmallisesti terveydenhoitajan työn eri sektoreilla
• hallitsee mielenterveyttä ja voimavaroja tukevien ja seulovien testien käytön terveydenhoitajan työssä
• osaa hyödyntää mielenterveyden omahoito-ohjelmia ja lyhytinterventioita asiakastyössä

Sisältö

• Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajan työssä
• Mielenterveyttä uhkaavien haasteiden tunnistaminen, puheeksi otto ja suunnitelmallinen tukeminen terveydenhoitajatyön eri sektoreilla
• Erilaiset seulat, toimintamallit ja omahoito-ohjelmat

Esitietovaatimukset

Opiskelijalla tulee olla suoritettuna sairaanhoitajavaiheen opintoja 135 op sekä osallistuminen terveydenhoitajatyön perusteet –opintojaksolle. Mielenterveys- ja päihdehoitotyön opintojakso suoritettuna sairaanhoitajakoulutuksen aikana.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

• Opiskelija tunnistaa mielenterveyteen liittyviä haasteita, sekä osaa tukea asiakasta terveydenhoitajan työn eri sektoreilla. Opiskelija ymmärtää mielenterveyttä ja voimavaroja tukevien ja seulovien testien käytön terveydenhoitajan työssä. Opiskelija tietää mielenterveyden omahoito-ohjelmia ja lyhytinterventioita asiakastyössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

• Opiskelija ymmärtää mielenterveyteen liittyviä haasteita, sekä osaa tukea asiakasta terveydenhoitajan työn eri sektoreilla. Opiskelija hallitsee mielenterveyttä ja voimavaroja tukevien ja seulovien testien käytön terveydenhoitajan työssä. Opiskelija osaa hyödyntää mielenterveyden omahoito-ohjelmia ja lyhytinterventioita asiakastyössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Opiskelija ymmärtää ja osaa ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä haasteita, sekä tukea asiakasta terveydenhoitajan työn eri sektoreilla. Opiskelija hallitsee mielenterveyttä ja voimavaroja tukevien ja seulovien testien käytön ja osaa kattavasti hyödyntää niitä terveydenhoitajan työssä. Opiskelija osaa hyödyntää laaja-alaisesti mielenterveyden omahoito-ohjelmia ja lyhytinterventioita asiakastyössä.