Siirry suoraan sisältöön

Tietoverkkojen suunnittelu automaatiossaLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY95

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee:
• automaatiojärjestelmissä käytettävien paikallisverkkojen rakenteet ja toimintaperiaatteet sekä yleisimmät niihin liittyvät protokollat
• aktiivilaitteiden toimintaperiaatteet
• teollisuuden käyttämien ethernet-pohjaisten verkkojen toimintaperiaatteet
• tietoturvan perusteet ja tietoliikenneverkon kautta tulevien uhkien mahdollisuudet.

Opiskelija osaa:
• määrittää ja asettaa tietokoneelle verkkoasetukset
• liittää tietokoneen verkkoon ja testata verkkoyhteyden toiminnan
• rakentaa pienen lähiverkon ja suojata sen tietoliikennejärjestelmän kautta tulevilta uhilta.

Sisältö

Verkkotopologioiden rakenteet, paikallisverkkojen toimintaperiaatteet ja kaapeloinnit, ethernet-pohjaisten verkkojen periaatteet ja toteutusratkaisut, TCP/IP- ja OSI-arkkitehtuurit, kehysrakenteet, aktiivilaitteiden toimintaperiaatteet ja ominaisuudet, langattomien verkkojen rakenne ja salaus, tietoturvallisuus ja turvallinen tieto- ja tietoliikennejärjestelmien käyttö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee teollisuuden tietoverkkojen ja tietoturvallisuuden perusperiaatteet. Opiskelija ottaa vastuuta omasta osaamisestaan ja osaa toimia ryhmässä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija kykenee soveltamaan teollisuuden tietoverkkojen ja tietoturvallisuuden osaamistaan käytäntöön ja omaa valmiudet osoittaa osaamisensa. Opiskelija ottaa vastuuta oman osaamisensa kehittämisestä ja ryhmän työskentelystä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa itsenäisesti ja laaja-alaisesti soveltaa käytäntöön teollisuuden tietoverkkojen ja tietoturvallisuuden asiakokonaisuudet ja omaa valmiudet osoittaa osaamisensa. Opiskelija on oma-aloitteinen, ja ottaa vastuun oman osaamisensa kehittämisestä ja ryhmän työskentelystä.