Siirry suoraan sisältöön

RobotiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: 5S00GY93

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee eri tyyppisten robottien rakenteen, toiminnan ja ohjelmoinnin perustan. Lisäksi opiskelija osaa soveltaa tietojaan tuotantoautomaatioon ja kappaleenkäsittelyyn. Opiskelija myös ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen robotiikassa ja sen sovelluksissa, sekä tuntee digitalisaation vaikutukset robotisoitujen prosessien suunnitteluun ja kehittämiseen. Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt robottien ohjelmointiin ja omaa valmiuksia ohjelmointisovellusten toteuttamiseen. Opiskelija hallitsee yleisimpien kappaleenkäsittely- ja hitsaustehtävien suorittamisen.

Sisältö

Opintojakso koostuu luennoista sekä harjoitustehtävistä, joita suoritetaan sekä simulaatioympäristössä että roboteilla laboratoriotöinä. Luennoilla syvennytän robotiikan peruskäsitteisiin, ohjelmoinnin periaatteisiin sekä turvallisuusnäkökohtiin. Lisäksi opintojakso sisältää kustannustehokkuuden sekä käyttäjälähtöisyysnäkökulmat robotisoitujen prosessien suunnittelussa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa robotiikan peruskäsitteitä ja robotiikan käyttökohteita. Opiskelija suoriutuu robotin ohjelmointitehtävistä avustettuna tai osana ryhmää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa soveltaa robotiikan keskeisimpiä käsitteitä ja tunnistaa potentiaalisia robotiikan käyttökohteita. Opiskelija osaa itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa robotin perusohjelmointia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää robotiikan laaja-alaisia kokonaisuuksia, yleistää, analysoi, etsii erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, sekä toimii ryhmässä rakentavasti.