Siirry suoraan sisältöön

Työlainsäädäntö ja -turvallisuusLaajuus (4 op)

Tunnus: 5B00GT14

Laajuus

4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa rakennustyömaan vaarat, saa käsityksen rakennustyömaan työturvallisuudesta ja turvallisuussuunnittelusta sekä osaa soveltaa työturvallisuusmääräyksiä erilaisille rakennustyömaille. Opiskelija osaa laatia keskieset rakennustyömaan turvallisuussuunnitelmat ja tehdä TR/MVR-mittauksen.
Opiskelija saa kattavan käsityksen rakennusalaa koskevasta työlainsäädännöstä ja niiden tuomista oikeuksista, velvoitteista ja vastuista. Opiskelijalla on perusvalmiudet toimia työnantajan edustajana esimiestehtävissä rakennustyömaalla.

Sisältö

Kurssilla käsitellään rakennushankkeen osapuolten turvallisuusvelvoitteet, turvallisuusjohtaminen, turvallisuus osana tuotannonsuunnittelua, koneturvallisuus, turvallisuusseuranta ja -tarkastustoiminta sekä riskien arviointi.
Sisältönä opintojaksossa on yleinen työlainsäädäntö, työehtosopimusjärjestelmä ja siihen liittyvä rakennusalan työehtosopimus (TES). Lisäksi työsopimuksen laadinta kuuluu opintojakson sisältöön.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Välttävästi läsnä, harjoitustyö t tehty minimipanostuksella, harjoitustyö sisältää asiavirheitä, ei aktiivinen tunneilla, tekee vain pakollisen, esitys palautettu myöhässä, copy-paste-työt (ei omaa panostusta asiaan), vajavainen työ, yrittää mutta ei onnistu, harjoitustyön viimeistely puuttuu.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Käy tunneilla, on panostanut työhön, tekee tehtävät ajallaan, muutamia poissaoloja mutta tehtäviin käytetty aikaa, työpanos kohtalainen, kohtalaisen aktiivinen tunneilla, asiallinen harjoitustyö, harjoitustyö sisältää kaikki olennaiset perusasiat aiheesta, esiintyminen luontevaa, panostaa harjoituksiin, esitys hyvä muttei täydellinen, syvällinen perehtyminen asioihin puuttuu, harjoitustyössä selkeä rakenne, työ viimeistelty, osoittaa kiinnostusta asioihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Yrittää tosissaan, on aktiivinen tunneilla, osallistuu aktiivisesti työntekoon, sisältö harjoituksissa oikeaa, panostaa kaikkiin töihin, esitys selkeä, mielenkiintoinen esitys missä ei asiavirheitä, tehtävät ja harjoitukset tehty viimeisen päälle, kaikki tunnit läsnä, halukas oppimaan, huolellinen työssään, syvällisesti perehtynyt asioihin, töistä näkee että on käytetty aikaa, johdonmukainen, esittää tärkeimpien asioiden lisäksi myös jotain muuta aiheeseen liittyvää, laaja työ.