MikrobiologiaLaajuus (3 op)
Tunnus: 5O00GX03
Laajuus
3 op
Osaamistavoitteet
Opintojaksolla perehdytään mikrobiologian perusteisiin ja mikrobiologisiin analyysimenetelmiin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tietää pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
• ymmärtää mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja osaa niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
• ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
• tuntee tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija tietää perustasolla mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija tietää mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija hallitsee mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.