Siirry suoraan sisältöön

MikrobiologiaLaajuus (3 op)

Tunnus: 5O00EW30

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 05.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 03.03.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät
  • 23LATE
    Laboratoriotekniikka 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö (OJ)

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Koe 13.2.2024.
1. uusintakoe/korotuskoe 23.2.2024.
2. uusintakoe järjestetään Examissa viikolla 10/2024.

Huomioi, että 4 periodissa olevalle Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille ei voi osallistua, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritus:
Hyväksytysti suoritettu koe (60%), hyväksytysti suoritettu esitys (40%), itse- ja vertaisarvioinnit.
Aktiivinen tehtävien teko ja osallistuminen opetukseen voi vaikuttaa arvosanaan korottavasti.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, esitys, koe.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 31 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.

Sisällön jaksotus

Tarkemmin Moodlessa.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.

Ilmoittautumisaika

07.06.2023 - 31.08.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 01.12.2023

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät
  • 23LATELAB
    Laboratoriotekniikka 2023, monimuoto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö (OJ)

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

2 välikoetta, ilmoitetaan kurssin ensimmäisellä kerralla. Suoritus on mahdollinen myös tenttiä kerralla, päivä sovitaan ensimmäisellä kerralla
Välikokeiden rästi- ja korotuskokeet sekä koko suorituksen uusinta- ja korotustentit Examissa.

Mikrobiologian teoriakurssi (5O00EW30 Mikrobiologia) tai vastaava on esitietovaatimus mikrobiologian laboratoriotyökurssille (5O00EW31 Mikrobiologian laboratoriotyöt) 2. periodissa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2/loppukoe, hyväksytysti suoritetut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kontaktiopetus (etä), itsenäinen opiskelu, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus (etä) 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.

Sisällön jaksotus

Tarkemmin Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Lisätietoja opiskelijoille

Mikrobiologian teoriakurssi (5O00EW30 Mikrobiologia) tai vastaava on esitietovaatimus mikrobiologian laboratoriotyökurssille (5O00EW31 Mikrobiologian laboratoriotyöt) 2. periodissa.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.

Ilmoittautumisaika

14.12.2022 - 17.01.2023

Ajoitus

02.01.2023 - 03.03.2023

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö

Marita Hiipakka

Ryhmät
  • 22LATE
    Laboratoriotekniikka 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö (OJ)

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

2 välikoetta: vk1: ilmoitetaan kurssin alussa, vk2: 24.2.2023
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe Examissa viikolla 10/2023.
Koko suoritus on mahdollisuus tenttiä kerralla, tentti samana päivänä kuin vk2 (24.2.2023).

Koko suorituksen uusinta- ja korotustentit järjestetään Examissa vk 10/2023 ja vk12/2023.

Huomioi, että 4 periodissa olevalle Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille ei voi osallistua, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2, hyväksytysti suoritetut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.

Sisällön jaksotus

Tarkemmin Moodlessa.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.

Ilmoittautumisaika

14.12.2021 - 14.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 06.03.2022

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät
  • 21LATE
    Laboratoriotekniikka 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat

Sisältö (OJ)

- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

2 välikoetta: vk1: 1.2.2022 ja vk 2 24.2.2022.
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe 8.3.2022.
Koko suoritus on mahdollisuus tenttiä kerralla, tentti samana päivänä kuin vk2 (24.2.2022). Uusinta/korotuskoe 8.3.2022.

Tämän jälkeen välikokeiden uusinta- ja korotustentit järjestetään tarvittaessa Examissa, ja näistä sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Huomioi, että Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille, joka alkaa 4. periodin alussa, ei pääse osallistumaan, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2, hyväksytysti suoriteut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.
Arvioinnin kriteerit:
Välikokeet arvioidaan asteikolla 0-5. Kummankin välikokeen painoarvo on 50 % ja niiden osuus arvosanasta on 75 %. Viikkotehtävät vaikuttavat arviointiin 20 % ja Moodle-tehtävät 5 %. Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja tunti- sekä kotitehtävien tekeminen voi vaikuttaa arvosanaa korottavasti.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.

Sisällön jaksotus

Tarkemmin Moodlessa.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hylätty suoritus kirjallisesta tehtävästä ja/tai välikokeista.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.