Siirry suoraan sisältöön

Yritystalous ja esihenkilövalmiudetLaajuus (5 op)

Tunnus: 5N00FY13

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää:

-liiketoiminnan toimintaympäristön kokonaisuuden
-sisäisen ja ulkoisen yrittäjyyden
-kannattavan liiketoiminnan lähtökohdat
-yrityksen toiminnan suunnittelun työkalut
-esihenkilön tehtävät, oikeudet ja velvollisuudet
-työlainsäädännön keskeiset lait esimiestyön näkökulmasta
-tiimityöskentelyn johtamisen muodot ja haasteet

Sisältö

toimintaympäristö, verkostot, yrittäjyys, kannattavuus, liikeidea, strategia, esimiehenä toimiminen, tehtävät, oikeudet ja velvollisuudet,
alaistaidot, työoikeus, vuosiloma, työaika, työehtosopimus, työsopimus, tiimityö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tiedostaa opetetun asian ja yrityksen reaalitapahtumien yhteyden sekä esimiehenä toimimisen keskeisiä piirteitä. Opiskelija on motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta. Opiskelija osoittaa opintojakson oppimistehtävissä ymmärtävänsä opetetun asian tärkeimmät kohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tiedostaa opetetun asian ja yrityksen reaalitapahtumien yhteyden ja ymmärtää esimiehenä toimimisen keskeiset piirteet. Opiskelija on motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta. Opiskelija osoittaa opintojakson oppimistehtävissä ymmärtävänsä opetetun asian hyvin ja osaa tulkita ja soveltaa opintojaksolla opetettuja asioita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tiedostaa opetetun asian ja yrityksen reaalitapahtumien yhteyden ja ymmärtää esimiehenä toimimisen piirteet laaja-alaisesti. Opiskelija on motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta. Opiskelija osoittaa opintojakson oppimistehtävissä ymmärtävänsä opetetun asian erinoimaisesti ja osaa tulkita ja soveltaa opintojaksolla opetettuja asioita monipuolisesti.