Siirry suoraan sisältöön

Auto ja työkonetekniikan projektin perusteetLaajuus (3 op)

Tunnus: 5C00GO30

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- hallitsee projektin käsitteistön ja yleiset toimintatavat.
- suunnittelee ja laatii projektiehdotuksen ja projektisuunnitelman, joka pitää sisällään seuraavat osa-alueet: projektin tarkoitus, tavoitteet ja rajaus, hyödyt, organisointi, ositus, aikataulutus, resurssit, kustannukset, viestintä, raportointi ja riskienhallinta.
- hallitsee projektinhallintaohjelmiston käytön perusteet suunnittelussa ja projektin seurannassa

Sisältö

Opintojakson tavoitteena on kehittää osaamista projektinhallinnan eri vaiheista: määrittely, suunnittelu, toteutus ja projektin päättäminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tunnistaa projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelijan tekemä projektisuunnitelma on puutteellinen. Eri osioita ei ole toteutettu teorian mukaisesti oikein. Opiskelija on vain jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee hyvin projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut, sekä kykenee perustelemaan ja soveltamaan oppimaansa. Opiskelijan tekemä projektisuunnitelman on täydellinen ja teoreettisesti oikein. Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta suoriutumisesta sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää ja ymmärtää laaja-alaisesti projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelija osaa paitsi perustella ja soveltaa oppimaansa, myös kriittisesti arvioida omia ratkaisujaan. Opiskelijan tekemä projektisuunnitelman on täydellinen ja teoreettisesti oikein, ja se huomio erilaiset sidosryhmät. Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta suoriutumisesta sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.