Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 1Laajuus (10 op)

Tunnus: 5P00GY39

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Harjoittelun suoritettuaan opiskelija osaa:
• hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
• arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
• asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
• asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
• työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
• työskennellä osana työyhteisöä
• tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet, valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet.

Sisältö

• Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
• Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
• Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
• Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
• Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
• Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelija ei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä. Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 06.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 31.12.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Mecklin
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 24BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2024

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Harjoittelun suoritettuaan opiskelija osaa:
• hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
• arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
• asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
• asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
• työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
• työskennellä osana työyhteisöä
• tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet, valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet.

Sisältö (OJ)

• Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
• Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
• Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
• Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
• Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
• Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelija ei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä. Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 06.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.12.2025

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Mecklin
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 25BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2025

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Harjoittelun suoritettuaan opiskelija osaa:
• hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
• arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
• asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
• asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
• työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
• työskennellä osana työyhteisöä
• tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet, valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet.

Sisältö (OJ)

• Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
• Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
• Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
• Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
• Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
• Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelija ei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä. Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Arviointiasteikko

0-5