Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelma
- Tutkinto
- Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
- Tutkintonimike
- Medianomi (AMK)
- Laajuus
- 240 op
Tutkintonimike ja tutkinnon taso
Medianomi (AMK)
NQF 6
Yhteystiedot
Pertti Näränen, tutkintovastaava
etunimi.sukunimi@tuni.fi
Maija Joensuu, opinto-ohjaaja
etunimi.sukunimi@tuni.fi
Hakukelpoisuus ja hakeminen
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset.
Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen
Opiskelijan on mahdollista hyväksilukea tutkintoon aiempia opintoja sekä aiemmin hankittua osaamista, joka on saavutettu esimerkiksi työkokemuksen, kurssien tai harrastusten avulla.
Katso TAMKin yleiset AHOT-ohjeet.
Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Lisätietoja: TAMKin tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki.
Tutkinnon profiili
Opinnoissa saa monipuoliset valmiudet audiovisuaalisen alan sisällöllisiin, taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Opiskelija voi suuntautua joko luovaan sisällöntuotantoon tai audiovisuaaliseen suunnitteluun ja ilmaisuun. Luovan sisällöntuotannon opinnoissa yhdistetään käsikirjoittamista ja tuotantojen hallintaa. Audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun opinnoissa voit syventyä mm. kuvauksen, äänen ja leikkauksen työprosessien osaamisen kehittämiseen. Äänen ammattiopintoja opiskellaan englanniksi yhdessä Media and Arts tutkinto-ohjelman musiikkituottajaopiskelijoiden kanssa.
Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat
Opintosuuntauksesi mukaisesti sinulla on ammatillista erityisosaamista luovan sisällöntuotannon alueelta (tuottaminen, käsikirjoittamisen) tai audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun alueilta (kuvaus ja kuvausvalaisu, leikkaus, äänisuunnittelu).. Olet vastuullinen ja tiimityötaitoinen ammattilainen, jolla on hyvät valmiudet projektinhallintaan, asiakastyöhön ja yrittäjyyteen. Osaat seurata alasi muutosta ja kehittää omaa ammattialuettasi. Osaat myös toimia kansainvälisessä ympäristössä.
OPINTOJEN VUOSITEEMAT
Ensimmäinen vuosi: Opintojen alussa opiskellaan äänen, digitaalisen kuvan ja videon perusteita yhdessä kansainvälisten mediaopiskelijoiden kanssa. Tutkinto-ohjelman omiin opintoihin ensimmäisenä syksynä sisältyvät audiovisuaalinen tarinnankerronta ja dramaturgia sekä mediahistoria. Ensimmäisen vuoden keväällä opiskelijat toteuttavat yhdessä lyhyet fiktiiviset harjoituselokuvat, joihin liittyy myös projektinhallinnan ja oman suuntautumisen opintoja. Keväällä alkavat myös kieliopinnot
Toinen vuosi: Toisen vuoden opinnoissa opiskelijat perehtyvät televisiotuottamiseen sekä sisällöntuotannon että tuotantotekniikan näkökulmista. Televisio-opinnot sisältävät esimerkiksi journalismiin ja monikameratyöskentelyyn liittyviä harjoituksia ja projekteja. Toisena vuonna opiskellaan myös opintosuuntauksen ammattiopintoja sekä yrittäjyyteen ja työelämäosaamiseen liittyviä opintoja.
Kolmas ja neljäs vuosi: Kolmantena vuonna opiskelija syventää ja rakentaa aktiivisesti osaamistaan valinnaisten projekti- ja ammattiopintojen kautta. Opinnoissa syvennytään myös työelämäsääntöihin ja työnjohtamiseen av-alalla sekä rakennetaan osaamista asiakastyöhön. Opiskelija voi valita opintoja myös muista tutkinto-ohjelmista. Kolmanteen ja neljänteen vuoteen sijoittuvat myös harjoittelu ja mahdollisesti kansainvälinen vaihto. Ammatillisen asiantuntijuuden kehittämisessä luotsataan alan tulevaisuuteen sisältäen teknologisen muutoksen. Opintojen loppupäähän sijoittuu opinnäytetyö, jossa osoitetaan kertynyttä ammatillista ja kehittämisosaamista.
Sijoittuminen työelämään
Medianomiksi valmistuneet opiskelijat työskentelevät laaja-alaisesti luovilla aloilla kuten elokuva-, televisío- ja medialan tuotannoissa, yritys- ja markkinointiviestinnässä sekä tapahtuma-alan tehtävissä. Huomattava osa valmistuneista toimivat luovan alan yrittäjänä ja freelancerina.
Jatko-opintomahdollisuudet
AMK-tutkinto (BA-taso) antaa hakukelpoisuuden ylempään AMK-tutkintoon tai maisteriopintoihin yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa Suomessa tai ulkomailla.
Opintosuoritukset ja niiden arviointi
Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät opintojen toteutussuunnitelmista. Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat.
Valmistuminen
Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Opintojen toteuttaminen
Keskeinen työtapa on projektiopiskelu. Lisäksi opiskeluun kuuluu mm. luento-opetusta, verkko-opiskelua, kirjallisia tehtäviä, työharjoittelua ja itsenäistä tiedonhakua. Tutkintoon voi liittää opintoja myös TAMKin muilta opintoaloilta tai muista korkeakouluista.
Tutkinnon kehittäminen
Opetussuunnitelmassa noudatetaan eurooppalaista ja kansallista korkeakoulututkintojen viitekehystä (NQF ja EQF). Koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Huomioon on otettu myös opiskelija- ja alumnipalautekyselyjen tulokset.
Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelma
Ajoitus ja rakenne:
Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelma
Ajoitus ja rakenne:
Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelma
Ajoitus ja rakenne: