Siirry suoraan sisältöön

Sarjamuodot ja konseptointiLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL92

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää opiskelijan kykyä analysoida sarjamuotojen rakenteellisia eroja ja yhtäläisyyksiä sekä tunnistaa erilaisia tapoja kuljettaa ja kehittää niissä jännitettä. Lisäksi opiskelija oppii konseptoimaan sarjamuotoisen kokonaisuuden ryhmässä, esittelemään sen ammattimaisesti ja kehittämään sitä saadun palautteen perusteella.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa analysoida erilaisten sarjamuotojen rakenteellisia eroavuuksia ja yhtäläisyyksiä
- tunnistaa sarjamuotoisen teoksen erilaisia tapoja kuljettaa ja kehittää jännitettä
- osaa ryhmässä konseptoida sarjamuotoisen kokonaisuuden
- osaa esitellä sarjamuotoisen kokonaisuuden ja kehittää sitä eteenpäin saadun palautteen pohjalta

Sisältö

Sarjamuotoisten teosten analysointi.
Konseptien rakentaminen.
Sarjamuotoisten teosten dramaturgiset työkalut.
Sarjaidean esittely ja kehittäminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijan tietämys erilaisten sarjamuotojen rakenteellisista eroavuuksista ja yhtäläisyyksistä sekä sarjamuotoisen teoksen jännitteen kehittämisestä jäävät osin suppeiksi. Opiskelija tunnistaa pintapuolisesti erilaisia tapoja kuljettaa jännitettä. Ryhmässä konseptointi on osittain jäljittelevää, ja ammatillinen osaaminen suppeaa. Sarjamuotoisen kokonaisuuden esittelyssä ja kehittämisessä saadun palautteen huomioiminen on osin puutteellista. Sarjamuotojen konseptointiin liittyvä työskentely ja vuorovaikutus on osin puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää erilaisten sarjamuotojen rakenteelliset eroavuudet ja yhtäläisyydet sekä osaa arvioida sarjamuotoisen teoksen erilaisia tapoja kuljettaa ja kehittää jännitettä. Ryhmässä konseptointi on jäsentynyttä ja soveltavaa. Opiskelija osaa soveltaa tietoaan ideoiden kehittämisessä ja ottaa huomioon erilaiset tavat kuljettaa jännitettä. Ammatillinen osaaminen on jäsentyneempää. Opiskelija kehittää työskentelyään ja vuorovaikutustaan sarjojen konseptoinnissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa analysoida syvällisesti erilaisten sarjamuotojen rakenteellisia eroavuuksia ja yhtäläisyyksiä sekä soveltaa tätä tietoa monipuolisesti ideoiden kehittämisessä. Hän tunnistaa ja kehittää erilaisia tapoja kuljettaa jännitettä luovasti ja kehittävästi. Ryhmässä konseptointi on laaja-alaista, luovaa ja monipuolista. Opiskelija esittelee sarjamuotoisen kokonaisuuden erittäin ammatillisesti ja osaa kehittää sitä eteenpäin saadun palautteen perusteella aktiivisesti ja oivaltavasti. Hän kehittää aktiivisesti työskentelyään ja vuorovaikutustaan sarjamuotojen konseptoinnissa.