Siirry suoraan sisältöön

Av-tuotannon suunnittelu ja resursointiLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL89

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija audiovisuaalisen tuotannon suunnitteluun, resursointiin ja sopimuksiin sekä tuotannon hallintaan liittyvään tiedonhankkimiseen ja viestintään.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa suunnitella, resursoida ja raportoida av-tuotannon esituotannosta jälkituotantoon
- osaa hankkia tietoa tuotannon suunnittelun ja resursoinnin tueksi
- osaa työskennellä asiakaslähtöisesti, eettisesti, ekologisesti ja kustannustehokkaasti
- osaa tehdä tuotannon toteuttamiseen tarvittavan budjetin
- osaa viestiä projektista sidosryhmille ja käyttää projektin suunnittelussa ja viestinnässä tarkoituksenmukaisia työkaluja
- tietää alaan liittyvää lainsäädäntöä ja osaa tehdä teoksen tuotantoon ja jakeluun liittyviä sopimuksia

Sisältö

Tuotanto-osaston vastuut ja tehtävänkuvat audiovisuaalisessa tuotannossa.
Audiovisuaalisen tuotannon kestävän suunnittelun ja resurssoinnin prosessi ja työkalut tuotannon eri vaiheissa.
Av-tuotannon tiedonhankinta ja budjetointi.
Asiakaslähtöinen toiminta.
Sidosryhmäviestintä ja viestinnän työkalut.
Lainsäädäntö ja tuotannon sopimukset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää av-tuotannon eri vaiheiden resursointiperiaatteita. Hän hankkii tietoa, laatii budjetin ja tekee sopimuksia ohjatusti. Hän tunnistaa av-tuotannon sidosryhmiä sekä viestinnän tarpeita ja keinoja sidosryhmien kanssa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa jakaa av-tuotannon vaiheisiin ja suunnitella eri vaiheiden vaatimia resursseja ja raportointia. Hän osaa hankkia tietoa tuotannon suunnittelun ja resursoinnin tueksi. Hän osaa työskennellä asiakaslähtöisesti, eettisesti, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Hän osaa tehdä tuotannon toteuttamiseen tarvittavan budjetin. Hän osaa viestiä projektista sidosryhmille ja käyttää projektin suunnittelussa ja viestinnässä tarkoituksenmukaisia työkaluja. Hän tietää alaan liittyvää lainsäädäntöä ja osaa tehdä teoksen tuotantoon ja jakeluun liittyviä sopimuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella, resursoida ja raportoida av-tuotannon esituotannosta jälkituotantoon. Hän osaa hankkia itsenäisesti monipuolista tietoa tuotannon suunnittelun ja resursoinnin tueksi. Hän hallitsee asiakaslähtöisen ja kustannustehokkaan työskentelyn sekä osaa toimia eettisesti ja ekologisesti. Hän osaa tehdä tuotannon toteuttamiseen tarvittavan budjetin ammattimaisesti. Hän osaa viestiä projektista selkeästi sidosryhmille ja käyttää projektin suunnittelussa ja viestinnässä tarkoituksenmukaisia työkaluja. Hän tietää alaan liittyvää lainsäädäntöä ja osaa tehdä sujuvasti teoksen tuotantoon ja jakeluun liittyviä sopimuksia.