Siirry suoraan sisältöön

RyhmäkirjoittaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL93

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää opiskelijan kykyä työskennellä erilaisissa kirjoitusryhmissä, tunnistamaan sarjamuotoisten teosten jaksokohtaisia rakenteita ja antamaan, ottamaan vastaan sekä hyödyntämään rakentavaa palautetta ryhmäkirjoittamisessa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- Osaa eritellä erilaisia ryhmäkirjoittamisen muotoja ja näissä olevia hierarkioita
- Tietää sarjamuotoisen teoksen käsikirjoittamisen vaiheet
- Osaa työskennellä erilaisissa kirjoitusryhmissä
- Tunnistaa erilaisia sarjamuotoisten teosten jaksokohtaisia rakenteita
- Osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää rakentavaa palautetta ryhmäkirjoittamisessa

Sisältö

Kirjoittajahuonetyöskentelyn periaatteet ja muodot.
Sarjamuotoisten teosten ryhmäkirjoittaminen.
Sarjamuotoisten teosten jaksokohtainen analysointi.
Ryhmäkirjoittamisen palautteen anto ja vastaanotto.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää suppeasti asioita erilaisista ryhmäkirjoittamisen muodoista ja hierarkioista sekä sarjamuotoisen kerronnan vaiheista. Ryhmässä työskentely on tilannekohtaista, ja konseptointi on osin jäljittelevää ja suppeaa. Opiskelija tunnistaa sarjamuotoisten teosten jaksojen rakenteita, mutta pinnallisesti. Palautteen antaminen ja vastaanottaminen ryhmätyöskentelyssä on osin puutteellista. Hän kehittää aktiivisesti työskentelyään ja vuorovaikutustaan ryhmäkirjoittamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää laajasti asioita erilaisista ryhmäkirjoittamisen muodoista ja hierarkioista sekä sarjamuotoisen kerronnan vaiheista. Hän osaa työskennellä erilaisissa kirjoitusryhmissä ja konseptoida sarjamuotoisen kokonaisuuden jäsentyneesti. Opiskelija tunnistaa sarjamuotoisten teosten jaksojen rakenteita ja osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää rakentavaa palautetta ryhmätyöskentelyssä. Hän kehittää työskentelyään ja vuorovaikutustaan ryhmäkirjoittamisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa syvällisesti analysoida erilaisia ryhmäkirjoittamisen muotoja ja hierarkioita sekä hallitsee laaja-alaisesti sarjamuotoisen kerronnan vaiheet. Hän kykenee monipuolisesti työskentelemään erilaisissa kirjoitusryhmissä ja konseptoimaan sarjamuotoisen kokonaisuuden luovasti. Opiskelija tunnistaa ja kehittää erilaisia tapoja kuljettaa ja kehittää jännitettä. Palautteen antaminen ja vastaanottaminen ryhmätyöskentelyssä on erittäin ammatillista, ja opiskelija osaa kehittää sarjamuotoista kokonaisuutta aktiivisesti ja oivaltavasti saadun palautteen perusteella. Hän kehittää aktiivisesti työskentelyään ja vuorovaikutustaan ryhmäkirjoittamisessa.