Siirry suoraan sisältöön

FreelancetyöLaajuus (3 op)

Tunnus: 2E00GL85

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelija perehtyy freelance-työssä tarvittaviin tietoihin ja taitoihin talouden, osaamisen kehittämisen, brändäämisen, itsensäjohtamisen ja työhyvinvoinnin näkökulmista. Opintojaksolla laaditaan freelance-työn liiketoimintasuunnitelma.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää freelance-työn erilaisia tulonhankintamuotoja
- omaa valmiuksia kehittää itseään freelance-työn talouden hallinnassa
- analysoi omaa osaamistaan ja mahdollisuuksiaan pärjätä freelancerina suhteessa alan kilpailutilanteeseen
- ymmärtää osaamisen kehittämisen, tavoitteellisen työportfolion rakentamisen ja verkostoitumisen merkityksen freelancerin liiketoiminnalle
- ymmärtää itsensä johtamisen, ja työhyvinvoinnin merkityksen freelancerina pärjäämiselle
- osaa laatia liiketoimintasuunnitelman freelance-työlle

Sisältö

Freelance-työn muodot.
Freelance-työn talouden hallinnan osa-alueet kuten hinnoittelu, budjetointi, sopimukset, vakuutukset ja verotus.
Freelancer-työhön liittyvät keskeiset organisaatiot ja tiedonlähteet.
Itsensä brändääminen ja verkostoituminen.
Itsensä johtaminen ja työhyvinvointi.
Liiketoiminnan suunnittelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa freelance-työn peruskäsitteitä ja tulonhankintamuotoja. Opiskelija tietää oman osaamisen kehittämisen ja osaamisen näyttämisen tärkeyden freelancetyössä. Hän tietää itsensä johtamisen ja työhyvinvointia lisääviä keinoja. Opiskelija tietää freelancetyön liiketoimintasuunnitelman osa-alueet, mutta soveltaminen on pintapuolista tai suppeaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tunnistaa freelance-työn peruskäsitteitä ja arvioi eri tulonhankintamuotoja oman tilanteensa näkökulmasta. Opiskelija arvioi oman osaamisen kehittämisen ja verkostoitumisen tarpeita alan työtehtävien hankkimiseksi. Opiskelija asettaa itsensä johtamisen ja työhyvinvoinnin edistämisen tavoitteita. Hän osaa laatia liiketoimintasuunnitelman freelance-työlle.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää freelance-työn peruskäsitteitä ja arvioi monipuolisesti eri tulonhankintamuotoja oman tilanteensa näkökulmasta. Opiskelija suunnittelee aktiivisesti oman osaamisen kehittämistä ja verkostoitumista alan työtehtävien hankkimiseksi. Opiskelija soveltaa itsensä johtamisen ja työhyvinvoinnin edistämisen keinoja toiminnassaan. Hän osaa laatia toteuttamiskelpoisen liiketoimintasuunnitelman freelance-työlle.