Siirry suoraan sisältöön

Av-alan liiketoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL88

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelija oppii tutkimaan, analysoimaan ja suunnittelemaan itsenäisesti audiovisuaalisen alan liiketoimintaa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää audiovisuaalisen alan liiketoimintaympäristön keskeiset liiketoimintamallit ja rahoituslähteet
- tunnistaa tuottajan roolin merkityksen yrityksen strategisessa toiminnassa
- osaa tutkia ja arvioida av-alan yritysten liiketoimintaa, organisaatioita ja toimintamalleja
- erittelee liiketoiminnan riskejä ja lainsäädännön reunaehtoja
- osaa kehittää audiovisuaalisen alan liiketoimintakonseptin, jossa huomioidaan kannattavuus ja vastuullisuus

Sisältö

Audiovisuaalisen alan liiketoiminnan kokonaiskuva.
Yrityksen strategisten valintojen, portfolion ja yksittäisen av-tuotannon yhteydet av-tuotannossa.
Audiovisuaalisen alan liiketoiminnan tutkimisen menetelmät.
Liiketoimintakonseptin ja rahoituksen suunnittelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää audiovisuaalisen alan liiketoimintamalleja ja rahoituslähteitä. Hän tunnistaa tuottajan roolin merkityksen yrityksen strategisessa toiminnassa. Hän osaa tutkia audiovisuaalisen alan liiketoimintaa, organisaatioita ja toimintamalleja, mutta tutkimus ja analyysi on osin suppeaa. Hän osaa laatia liiketoimintakonseptin ja rahoitussuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää audiovisuaalisen alan liiketoimintaympäristön keskeiset liiketoimintamallit ja rahoituslähteet. Hän osaa eritellä tuottajan roolin merkitystä yrityksen strategisessa toiminnassa. Hän osaa tutkia ja arvioida av-alan yritysten liiketoimintaa, organisaatioita ja toimintamalleja. Hän erittelee liiketoiminnan riskejä ja lainsäädännön reunaehtoja. Hän osaa kehittää audiovisuaalisen alan liiketoimintakonseptin, jossa huomioidaan kannattavuus ja vastuullisuus.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää audiovisuaalisen alan liiketoimintaympäristön keskeiset liiketoimintamallit ja rahoituslähteet ja osaa analysoida näitä kriittisesti. Hän erittelee osuvasti tuottajan roolin merkitystä yrityksen strategisessa toiminnassa. Hän osaa tutkia ja arvioida monipuolisesti av-alan yritysten liiketoimintaa, organisaatioita ja toimintamalleja. Hän erittelee liiketoiminnan riskejä ja lainsäädännön reunaehtoja realistisesti. Hän osaa kehittää ja perustella audiovisuaalisen alan liiketoimintakonseptin, jossa huomioidaan kannattavuus ja vastuullisuus.