Siirry suoraan sisältöön

Rakennustuotannon hallintaLaajuus (6 op)

Tunnus: 5R00GQ93

Laajuus

6 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää rakennustuotannon suunnittelu- ja ohjausprosessin perusteet. Opiskelija tietää talonrakentamisen määrälaskentaohjeen ja osaa laskea sen mukaisesti määriä suunnitelmista sekä ottaa niitä tietomallista. Opiskelija osaa muodostaa valmiista määräluettelosta rakennuskustannusten kustannusarvion ja tarjoushinnan. Opiskelija osaa laatia rutiinikohteelle paikka-aikakaaviomuotoisen aikataulun. Opiskelija tietää hankintajaon ja tavoitebudjetin laatimisen perusteet. Opiskelija tietää hankkeen aikataulu- ja kustannusvalvonnan perusteet. Opiskelija tietää hankkeen laadunhallinnan ja valvonnan perusteet.

Sisältö

Rakennustuotannon suunnittelu- ja ohjausprosessi; Rakennusyrityksen kustannuslaskenta; Aikataulun laadinta ja valvonta; Hankintojen suunnittelu; Laadunhallinnan perusteet ja laadunvalvonta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija pystyy laatimaan litterapohjaisen kustannuslaskelman pienehköstä (esim. Autotalli) kohteesta, sekä yleisaikataulun aikatauluohjelmistoa käyttäen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija pystyy laatimaan litterapohjaisen kustannuslaskelman pienehköstä (esim. Autotalli) kohteesta ja laatimaan siitä katteellisen tarjouksen. Hän kykenee laatimaan todenmukaisen yleisaikataulun aikatauluohjelmistoa käyttäen määräluetteloa ja työmenekkitiedostoja hyödyntäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija pystyy laatimaan litterapohjaisen kustannuslaskelman kohteesta ajankohtaisin hinnoitteluin ja laatimaan siitä katteellisen tarjouksen riski/kustannusmuutosvarauksin. Hän kykenee laatimaan todenmukaisen yleisaikataulun aikatauluohjelmistoa käyttäen määräluetteloa ja työmenekkitiedostoja hyödyntäen, sekä osaa laatia määrä ja resurssiperusteisen työvaiheaikataulun yhdelle työvaiheelle.