Siirry suoraan sisältöön

AffärskommunikationLaajuus (2 op)

Tunnus: 3H00HC32

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija syventää työ- ja liike-elämässä tarvittavia ruotsin kielen kirjallisia viestintätaitojaan saaden valmiuden pärjätä oman alansa erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa viestiä kirjallisesti erilaisissa työ- ja liike-elämän tilanteissa
• pystyy soveltamaan alansa keskeistä sanastoa ja fraaseja käytäntöön
• hallitsee kirjallisen tekstin rakenteen
• kykenee hyödyntämään eri kanavia sekä digitalisaation ja teknologian tarjoamia viestintämahdollisuuksia erilaisia tekstejä tuottaessaan.

Sisältö

intojakson sisältö on seuraava:
• sähköpostiviestintä
• osto- ja myyntiprosessiin liittyvä viestintä (kysely, tarjouspyyntö, tarjous, tilaus, toimitus, maksu, reklamaatio)
• muistiot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijan tuottama teksti sisältävää epäselvyyksiä ja vaikeasti tulkittavia kohtia, jotka hankaloittava tekstin ymmärtämistä. Opiskelijan sanastossa, kieliopissa ja oikeinkirjoituksessa on epätarkkuutta ja olennaisia asioita voi puuttua tekstistä kokonaan. Opiskelija tarvitsee lisäohjausta ja tukea tekstin tuottamisessa. Opiskelija tekee oppimistehtävät hyväksytysti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelijan tuottama teksti on pääosin asianmukainen ja vakuuttava, vaikka siinä voi esiintyä joitakin yksittäisiä epäselvyyksiä. Opiskelija kirjoittaa selkeästi ja käyttää monipuolisesti sanastoa, mutta teksti voi sisältää kieliopillisia tai sanavalintoihin sekä oikeinkirjoitukseen liittyviä puutteita. Opiskelija osaa käyttää kirjallisia lähteitä apunaan. Opiskelija tekee oppimistehtävät hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan tuottama teksti on helposti ymmärrettävä, rakenteeltaan looginen ja se sisältää kaikki tarvittavat tiedot. Opiskelija käyttää laajaa ja monipuolista sanastoa, kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat lähes virheettömät. Opiskelijan kirjallinen ilmaisu on ammattimaista. Opiskelija osaa käyttää tehokkaasti kirjallisia lähteitä apunaan. Opiskelija tekee oppimistehtävät erinomaisesti.