Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 1Laajuus (15 op)

Tunnus: 8T00GL04

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Harjoittelujakson aikana perehdyt käytännön työtehtäviin sekä sovellat opittuja tietoja ja taitoja työelämässä palveluliiketoiminnan alalla.

Opiskelija: 
- osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja ja kehittää osaamistaan suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla
- osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
- osaa noudattaa oman alansa käytännön toimintatapoja ja periaatteita (työturvallisuus, laatukriteerit, laitteet ja ohjelmistot)
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla työyhteisön jäsenenä

Sisältö

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat työpaikalla?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla on?

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että työyhteisön näkökulmasta.

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 19.12.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 31.12.2025

Laajuus

15 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 60

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Riitta Brännare
  • Pilvi Torvinen
Vastuuhenkilö

Riitta Brännare

Ryhmät
  • 24RESTO
    Palveluliiketoiminta 2024, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Harjoittelujakson aikana perehdyt käytännön työtehtäviin sekä sovellat opittuja tietoja ja taitoja työelämässä palveluliiketoiminnan alalla.

Opiskelija: 
- osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja ja kehittää osaamistaan suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla
- osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
- osaa noudattaa oman alansa käytännön toimintatapoja ja periaatteita (työturvallisuus, laatukriteerit, laitteet ja ohjelmistot)
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla työyhteisön jäsenenä

Sisältö (OJ)

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat työpaikalla?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla on?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että työyhteisön näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-harjoittelun suorittaminen ja siitä tehtävät dokumentit (sopimus, oppimispäiväkirja, todistus)
-arviodaan S-merkinnällä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-työelämässä suoritettu harjoittelu
-oppimisen reflektointi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-1 op vastaa 27 tunnin työtä

Sisällön jaksotus

-Harjoittelun suoritusaika on tutkiohjelman aikataulun mukaisesti ensimmäisen lukuvuoden keväällä - kesällä eli alkaen 1.5.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-osaamisen todentaminen aiemmin hankitulla osaamisella (AHOT-menettely)
-linkki AHOT - ohjeisiin
https://tuni.sharepoint.com/:w:/r/sites/TG-Palveluliiketoiminnankoulutus/_layouts/15/Doc.aspx?sourcedoc=%7B66786793-A6DD-4F14-B685-6773921E03DC%7D&file=Harjoittelu%201%20p%25u00e4ivitetty%20AHOT-menettely.docx&wdOrigin=TEAMS-MAGLEV.p2p_ns.rwc&action=default&mobileredirect=true

Aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa ns. ahotoinnin kautta (AHOT)
Voit hakea hyväksilukua, jos olet työskennellyt päätoimisesti vähintään puoli vuotta samassa työpaikassa tehden monipuolisia alan työtehtäviä koulutusohjelman toimintaympäristöissä (toimitila, ammattikeittiö, hotelli ja ravintola). Alan perustutkintoon sisältyvää työssäoppimista ei hyväksytä harjoitteluksi.
Jos sinulla on alan perustutkinto ja alan työkokemusta samassa työpaikassa puoli vuotta, voit hakea ahotointia max 15 op.
Hyväksilukua haetaan Pakissa HyväHot-järjestelmässä. Lue ensin HyväHot-hyväksilukujärjestelmän opiskelijan ohjeet, ja sieltä erityisesti luku 4. HyväHot hakemuksen tekeminen täältä, jotta hakemuksesi menee kerralla oikein eikä käsittely viivästy.
Täytä sähköinen hyväksilukuhakemus.
Kohta: Opinnot tai osaamiset -> valitse: lisää olemassa oleva osaaminen
Kohta: Haettavan hyväksilukemisen tyyppi -> valitse: korvaaminen

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-harjoittelu tehdään työelämään

Kansainvälisyys

-harjoittelu voidaan suorittaa ulkomailla

Ilmoittautumisaika

10.10.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 31.12.2025

Laajuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Taija Karhe
Vastuuhenkilö

Taija Karhe

Ryhmät
  • 24MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2024

Tavoitteet (OJ)

Harjoittelujakson aikana perehdyt käytännön työtehtäviin sekä sovellat opittuja tietoja ja taitoja työelämässä palveluliiketoiminnan alalla.

Opiskelija: 
- osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja ja kehittää osaamistaan suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla
- osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
- osaa noudattaa oman alansa käytännön toimintatapoja ja periaatteita (työturvallisuus, laatukriteerit, laitteet ja ohjelmistot)
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla työyhteisön jäsenenä

Sisältö (OJ)

MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat työpaikalla?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla on?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että työyhteisön näkökulmasta.

Arviointiasteikko

0-5