Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma: Palveluliiketoiminnan ajoitussuunnitelma lv 21-22

Tunnus: 21RESTO

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

Koulutuksessa saadaan koulutuksen kautta laaja-alaiset valmiudet toimia ravintola-alalla sekä ravitsemis- ja toimitilapalveluissa.Koulutuksesta valmistuneet restonomit ovat perehtyneet ravintolapalvelujen sekä ravitsemis- ja / tai toimitilapalvelujen toteuttamiseen, suunnitteluun, kehittämiseen, markkinointiin ja esimiestehtäviin. Heillä on valmiuksia toimia kielitaitoa vaativissa alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tiedotus-, suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.
Koulutuksen arvoperusta on hyvinvointi-, estetiikka-, verkosto- ja vieraanvaraisuus osaamisessa, jonka pohjan muodostaa kyky tunnistaa asiakaskäyttäytymisen periaatteet ja käyttäytymisen muutokset. Hyvinvointiosaamista on terveellisten, turvallisten ja taloudellisesti kannattavien palvelujen tuottaminen asiakkaiden ja työyhteisön hyvinvointia edistäen. Keskeistä on toimialan tuntemus, kyky huomioida esteettiset näkökulmat palvelutoiminnassa ja ymmärtää vieraanvaraisuus alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä.

Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija osaa toteuttaa kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja puhtauspalveluja vieraanvaraisesti ja tuloksellisesti sekä tarkastella toimialan kehittämistarpeita.
Hän arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan sekä toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä. Hän ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista sekä ottaa työskentelyssä huomioon monenlaiset toimijat. Opiskelija osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa. Hän etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja. Opiskelija toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää. Hän osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti.

Toisen vuoden jälkeen opiskelija osaa ottaa vastuuta työyhteisön menestymiseen vaikuttavista inhimillisistä, taloudellisista ja toiminnallisista tekijöistä. Hän osaa kehittää kansainvälisen ruokakulttuurin sekä ruoka- ja /tai puhtauspalvelujen työkäytänteitä käyttäjälähtöisesti.
Opiskelija kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa. Hän kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen. Hän kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia. Opiskelija ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä sekä edistää niiden kehitystä. Hän tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan. Hän ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa. Opiskelija kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon. Hän omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista. Hän kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Hän tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella.

Kolmannen ja neljännen vuoden jälkeen opiskelija osaa johtaa ja kehittää kansainvälistä ruokakulttuuria sekä ruoka- ja /tai puhtauspalveluja moni ammatillisuutta ja uutta teknologiaa hyödyntäen.
Opiskelija hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti. Hän kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen. Opiskelija ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan. Hän toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoja ja menetelmiä. Hän ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa. Hän omaa valmiuksia yrittäjyyteen. Opiskelija pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen. Hän ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla. Opiskelija seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet. Hän osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

Oppimista ja osaamista arvioidaan tarkastellen
- sosiaalisia taitoja
- tiedollista osaamista
- käytännön työtaitoja
- arviointiosaamista.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö on läsnä projektien kautta kaikissa opintojaksoissa ja työelämäyhteistyötä tehdään mm. kumppaneiden ja monimuoto-opiskelijoiden työyhteisöjen kanssa. Kumppanuussopimuksiin pyritään saamaan TAMKista useampien alojen edustus.

Lisätiedot

Avoimen amk:n opiskelijat voivat osallistua, mihin tahansa opintojaksoon, jos ryhmässä on tilaa ja edeltävät opinnot antavat siihen mahdollisuuden.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024
21RESTO-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

135
8T00DQ52 Ala tutuksi ! 10 10 10 5 5
8T00DQ54 Raaka-aineesta palvelutuotteeksi 10 10 10 5 5
8T00DQ56 Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla 10 10 10 5 5
8T00DQ58 Palvelu vieraanvaraisuutena 10 10 10 5 5
8T00DQ60 Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa 10 10 10 5 5
8T00DQ62 Esihenkilön työkalupakki 10 10 10 5 5
8T00EV82 Gastronominen listasuunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ64 Palvelumaiseman suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ66 Minä esihenkilönä 10 10 10 5 5
8T00DQ68 Ideasta yritykseksi 10 10 10 5 5
8T00DQ70 Uusia palveluja arvopohjaisesti 10 10 10 5 5
8T00EW29 Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ72 Uudet viisasten kivet 10 10 10 5 5
8T00DQ74 Oman asiantuntijuuden kehittäminen 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
8T00DQ76 Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä 10 10 10 5 5
21RESTO-1002
Kieliopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
8T00DQ94 Professional English for the Service Industry 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ96 Viestimällä tuloksiin 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ98 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3 3 3 1.5 1.5
8T00DR00 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2 2 2 1 1
21RESTO-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
8T00DQ90 Harjoittelu 1 a 5 5 5 2.5 2.5
8T00DR04 Harjoittelu 1 b 10 10 10 5 5
8T00DQ92 Harjoittelu 2 a 15 15 15 7.5 7.5
21RESTO-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
21RESTO-1005
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
VE00DQ80 Englanti, lähtötaso 0
VR00DQ82 Ruotsi, lähtötaso 0
8T00DQ84 Kulttuurit ja tavat 5 5 5 2.5 2.5
8T00DQ88 Restonomin matematiikkaa 3 3 3 1.5 1.5
8T00CP92 Gastroturistina maailmalla 8 8 8 4 4
T650B-5 Nutritional Care 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
Yhteensä 210 68 61 63 25 33 35 20 41 33 30 25 16.5 16.5 17.5 17.5 10 10 20.5 20.5 16.5 16.5 15 15 12.5 12.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta palvelutuotteeksi
Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Uudet viisasten kivet
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Raaka-aineesta palvelutuotteeksi
Palvelu vieraanvaraisuutena
Esihenkilön työkalupakki
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Uudet viisasten kivet
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Ala tutuksi !
Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uudet viisasten kivet
Professional English for the Service Industry
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta palvelutuotteeksi
Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Uudet viisasten kivet
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Professional English for the Service Industry
Viestimällä tuloksiin
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Ala tutuksi !
Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Minä esihenkilönä
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Uudet viisasten kivet
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Professional English for the Service Industry
Viestimällä tuloksiin
Luokittelemattomat
Gastronominen listasuunnittelu
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Oman asiantuntijuuden kehittäminen
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Englanti, lähtötaso
Ruotsi, lähtötaso
Kulttuurit ja tavat
Restonomin matematiikkaa
Gastroturistina maailmalla
Nutritional Care

Matkailu- ja palveluliiketoiminta

Globaaliymmärrys

- toimii vastuullisesti
- toimii tuloksellisesti monikulttuurisissa organisaatioissa
- hyödyntää ennakointitietoa palveluliiketoiminnan kehittämisessä

Ala tutuksi !
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Palvelukulttuuriosaaminen

- osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä Mara-alan palveluja
- osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
- osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

Ala tutuksi !
Raaka-aineesta palvelutuotteeksi
Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Uudet viisasten kivet
Oman asiantuntijuuden kehittäminen
Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä
Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
- osaa mallintaa ja soveltaa palveluprosesseja
- osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
- toimii yrittäjämäisesti
- osaa johtaa omaa ja työyhteisön toimintaa
- hyödyntää taloudellisia tunnuslukuja liiketoiminnan kehittämisessä
- osaa käyttää soveltuvaa teknologiaa ja hyödyntää digilisaatiota palveluliiketoiminnassa

Raaka-aineesta palvelutuotteeksi
Palvelu vieraanvaraisuutena
Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa
Esihenkilön työkalupakki
Palvelumaiseman suunnittelu
Minä esihenkilönä
Ideasta yritykseksi
Uusia palveluja arvopohjaisesti
Luokittelemattomat
Gastronominen listasuunnittelu
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä
Professional English for the Service Industry
Viestimällä tuloksiin
Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig
Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig
Harjoittelu 1 a
Harjoittelu 1 b
Harjoittelu 2 a
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Englanti, lähtötaso
Ruotsi, lähtötaso
Kulttuurit ja tavat
Restonomin matematiikkaa
Gastroturistina maailmalla
Nutritional Care

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
21RESTO-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

135
8T00DQ52 Ala tutuksi ! 10
8T00DQ54 Raaka-aineesta palvelutuotteeksi 10
8T00DQ56 Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla 10
8T00DQ58 Palvelu vieraanvaraisuutena 10
8T00DQ60 Digitaaliset järjestelmät toiminnan johtamisessa 10
8T00DQ62 Esihenkilön työkalupakki 10
8T00EV82 Gastronominen listasuunnittelu 5
8T00DQ64 Palvelumaiseman suunnittelu 5
8T00DQ66 Minä esihenkilönä 10
8T00DQ68 Ideasta yritykseksi 10
8T00DQ70 Uusia palveluja arvopohjaisesti 10
8T00EW29 Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä 5
8T00DQ72 Uudet viisasten kivet 10
8T00DQ74 Oman asiantuntijuuden kehittäminen 10
8T00DQ76 Tulevaisuudentila - tehdään yhdessä 10
21RESTO-1002
Kieliopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
8T00DQ94 Professional English for the Service Industry 5
8T00DQ96 Viestimällä tuloksiin 5
8T00DQ98 Yrkessvenska för servicebranschen, Skriftlig 3
8T00DR00 Yrkessvenska för servicebranschen, Muntlig 2
21RESTO-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
8T00DQ90 Harjoittelu 1 a 5
8T00DR04 Harjoittelu 1 b 10
8T00DQ92 Harjoittelu 2 a 15
21RESTO-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
7F00FH00 Opinnäytetyön suunnittelu 5
7F00FH01 Opinnäytetyön toteutus 5
7F00FH02 Opinnäytetyön raportointi 5
21RESTO-1005
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
VE00DQ80 Englanti, lähtötaso 0
VR00DQ82 Ruotsi, lähtötaso 0
8T00DQ84 Kulttuurit ja tavat 5
8T00DQ88 Restonomin matematiikkaa 3
8T00CP92 Gastroturistina maailmalla 8
T650B-5 Nutritional Care 6