Skip to main content

Wine school (3 cr)

Code: C-10118-CO00FP94-3001

General information


Enrolment period
04.11.2024 - 06.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
18.02.2025 - 31.05.2025
Implementation has ended.
Credits
3 cr
Institution
South-Eastern Finland University of Applied Sciences, E-kampus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 200

Objectives (course unit)

Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.

Content (course unit)

Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan? Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun? Millaisia ovat viinin laatuluokitukset? Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset? Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan? Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?

Exam schedules

Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelutehtäviä ja soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä. Opintojaksolle on ladittu suositussuoristusaikataulu, jota noudattamalla opinnot voi suorittaa suositusajassa. Opintojaksolla voi kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti.

Assessment methods and criteria

Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona. Tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty, osaan tehtävistä kuuluu vertaispalauteen antaminen ja saaminen.

Assessment scale

1-5

Teaching methods

This course is for CampusOnline-students, not for Xamk degree students.

Learning materials

Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja luentotallenteina opintojaksoalustalla.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 81 tuntia, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. .Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä. Englanniksi

Content scheduling

Valko-, puna-, roséviini 1/2 op Kuohuviini 1/2 op Makeat viinit 1/2 op Viinin virheet 1/2 op Viini ja ruoka 1 op

Practical training and working life cooperation

Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä omalle työpaikalle tai toimeksiantona tai harrastuksiin kytkien.

Go back to top of page