Englantia kulttuurituottajille (verkko) (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02631-KUKI1-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.04.2024 - 23.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.06.2025 - 31.07.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Humanistinen ammattikorkeakoulu, Paikkaan sitomaton
- Opetuskielet
- suomi
- englanti
- Paikat
- 0 - 50
- Opintojakso
- C-02631-KUKI1
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija - Osaa kertoa omasta koulutuksestaan ja alastaan englanniksi. - Osaa aktiivisesti käyttää oman alansa sanastoa sekä suullisesti että kirjallisesti. - Osaa viestiä moniammatillisissa työyhteisöissä sekä suullisesti että kirjallisesti englannin kielellä. - Osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä ammatillisissa tilanteissa englannin kielellä. - Ymmärtää asiatyylin ja arkikielen eron ja osaa käyttää niitä asianmukaisesti.
Sisältö (Opintojakso)
- kirjallinen ja suullinen viestintä erilaisissa työelämän vuorovaikutustilanteissa (esim. kasvokkain tapahtuva ja digitaalinen viestintä, työnhaku, raportointi, ohjaus) - oman alan tiedon hankinta ja hyödyntäminen ammattitaidon ylläpitämisessä.
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Opiskelijalla tulee olla riittävät taustatiedot englannin kielestä (peruskoulu/lukio). Opiskelijan tulee olla suorittanut Humakin englannin lähtötasotesti ja, mikäli testin tulos näin osoittaa, suorittanut englannin kielen valmentavat opinnot 3op.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Opintojaksosta järjestetään tentti Humakin tutkinto-opiskelijoille elokuussa. Tenttiosat arvioidaan seuraavasti: kirjoittaminen: 0-5, Suullinen: 0-5, luetun ymmärtäminen: hyväksytty-hylätty, kuuntelu: hyväksytty-hylätty. Polku-, väylä-, avoin amk sekä ristiinopiskelijat eivät suorita tenttiä vaan heidän opintojaksonsa arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytyn saa kun on tehnyt kaikki tehtävät hyväksytysti ohjeiden mukaan ja aikataulussa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso sisältää lyhyen sanastokokeen, oppimistehtäviä sekä neliosaisen lopputentin. Verkkovälitteisesti toteutettavassa lopputentissä opiskelija osoittaa ammattialaansa liittyvän kielen hallintaa luetunymmärtämisen, kuullun ymmärtämisen, kirjallisen tuottamistehtävän sekä suullisen pienryhmäkeskustelun kautta. Lopputentin kirjoittamisen ja suullisen osuus arvioidaan 0-5, luetun ja kuuntelun osuus hyv-hyl. Tutkintotodistukseen tulee merkintä vieraan kielen (englannin) taitotason saavuttamisesta, jonka suullinen ja kirjallinen taitotaso merkitään yhdellä arvosanalla ”osoitettu”. Mikäli olet Avoin AMK:n tai ristiinopiskelija, joka aikoo korvata opintojaksolla oman koulutuksensa pakolliset ammatilliset vieraan kielen (englanti) opinnot, tämän tulee ennen opintojaksolle ilmoittautumista sopia asiasta oman kielen opettajansa kanssa. Huomioi seuraava: Polku-, väylä-, avoin amk sekä ristiinopiskelijat eivät suorita tenttiä vaan heidän opintojaksonsa arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytyn saa kun on tehnyt kaikki tehtävät hyväksytysti ohjeiden mukaan ja aikataulussa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Opintojakso suoritetaan verkossa itsenäisesti ja omaan tahtiin. Opiskelijan tulee perehtyä erilaisiin materiaaleihin ja tehdä tehtäviä niiden pohjalta. Opintojaksolla on runsaasti erilaisia ammattialaan liittyviä suullisia ja kirjallisia tehtäviä. Tehtävät ovat kielentuottamis- ja ymmärtämistehtäviä sekä sanastotehtäviä. Osa tehtävistä tapahtuu verkossa keskustelualueella, ja osa näistä vaatii opiskelijan tekemiä lyhyitä videoita, joilla hän itse puhuu kohdekieltä. Tehtävät sisältävät myös vuorovaikutusta muiden opiskelijoiden kanssa.
Oppimateriaalit
Kirjallisuus Artikkelit Blogit Videot Podcastit Erilaiset tehtävätyypit
Lisätietoja opiskelijoille
Ennakkovaatimuksena on englannin kielen perussanaston ja –kieliopin hallitseminen niin, että tehtävien itsenäinen suorittaminen on mahdollista. Opintojakson lähtötaso vastaa tavoitetasoa B2, esim. lukioenglanti. Opiskelijalla tulee olla käytössään asiaankuuluvat verkko-oppimisvälineet. Opintojaksolla opitaan koulutusalan työssä tarvittavia englannin kielen kirjallisia ja suullisia taitoja. Sisällöt ovat ammattialaan liittyviä teemoja. Opintojakso sopii kulttuurituottajiksi opiskeleville, kulttuurialalla työskenteleville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan kohdekielen taitoaan.