Siirry suoraan sisältöön

Nuorisotutkimus ja nuorisokulttuurit (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02536-AV00AT37-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.03.2025 - 04.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.04.2025 - 20.08.2025
Toteutus on käynnissä.
Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Centria-ammattikorkeakoulu, Centria eKampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 25
Opintojakso
C-02536-AV00AT37

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija tutustuu nuorisotutkimuksen keskeisiin näkökulmiin. Opiskelija tutustuu nuoruuteen yhteiskunnallisena ilmiönä. Opiskelijalla on käsitys nuorisokulttuurin merkityksistä ja ajankohtaisista ilmiöistä, mukaan lukien verkkomaailma. Opiskelija tutustuu nuorisokulttuurin eri suuntauksiin ja lajeihin. Opiskelija tutustuu nuorisokulttuuriin osakulttuurina ja nuoren kasvukontekstina. Opiskelija ymmärtää yhteiskunnallisten ja kulttuuristen muutosten vaikutuksia nuorten elämään.

Sisältö (Opintojakso)

Nuorisotutkimukseen tutustuminen, nuoruus eri tieteenalojen tutkimuskohteena. Nuorisokulttuurit ja niiden tausta ja rooli identiteetin luojana. Nuorille suunnatun kulttuurin muodot, nuorten omat elämäntavat ja kulttuurit sekä itseilmaisu. Nuorten elämä verkkomaailmassa.

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

Kohderyhmänä ovat erityisesti kulttuuri-, kasvatus-, psykologia- ja sosiaalialan opiskelijat ja nuorisoalan työntekijät, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutuu 100 % verkko-opintoina.

Arviointiasteikko

0-5

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy opintojakson itslearning-työtilasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opiskelu tapahtuu itslearning-oppimisympäristössä, joka on Centrian käyttämä digitaalinen oppimisympäristö. Opiskelija tarvitsee tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden.

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelijalta ja verkko-opintojaksolla mukana olevalta ryhmältä odotetaan itsenäistä työskentelyä, tiedonhakua, omaa pohdintaa ja ajatusten vaihtamista toisten opiskelijoiden kanssa. Opiskelijan käytössä on verkkokurssin oppimateriaali, linkit sekä chat-muotoinen keskusteluareena. Tehtävät palautetaan tekstitiedostoina, videotallenteina tai chat-kirjoituksina. Opintokokonaisuuden läpäiseminen edellyttää, että opiskelija tutustuu oppimateriaaliin ja osaa käyttää sitä näkyvästi hyödykseen tehtävissä. Lisäksi opintojaksolla on oheismateriaalina kirjallisuutta, joiden avulla voi halutessaan syventyä aiheisiin vielä tarkemmin.

Siirry alkuun