Säteilybiologia (nonstop) (1 op)
Toteutuksen tunnus: C-02509-TH00CO16-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2025 - 31.12.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 01.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 1 op
- Korkeakoulu
- Turun ammattikorkeakoulu, Paikasta riippumaton
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02509-TH00CO16
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Säteilybiologia kurssi antaa peruskäsityksen säteilyyn liittyvistä biologisista vaikutuksista ja termeistä.
Sisältö (Opintojakso)
Kurssi on tarkoitettu kaikille säteilyn biologisista vaikutuksista kiinnostuneille ja edellyttää osallistujalta perustietoja anatomiasta ja fysiologiasta. Säteilybiologian kurssi johdattelee osallistujan säteilybiologian perusteisiin ja kurssilla käydään läpi myös säteilyyn ja solubiologiaan liittyvää keskeistä termistöä. Verkkokurssi rakentuu viidestä osasta ja kurssin päätteeksi on monivalintakysymystentti, arviolla hyväksytty/hylätty.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssin oikein/väärin monivalintatentti tehdään kurssin päätteeksi, tentin voi tehdä vain kerran. Tentistä on myös 2 uusintatenttiä. Tentin kokonaispistemäärä on 30 pistettä. Hyväksytyn raja on 20 pistettä. Tentissä on 30 kysymystä, oikeasta vastauksesta saa 1 pisteen. Tentissä on tekoaikaa 1 minuutti/kysymys, eli 30 minuuttia kaikkiaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty opintosuoritus edellyttää kurssin sisältämän tentin suorittamista hyväksytysti. Hyväksytyn raja 20p./30p. Suoritusmerkintä kirjataan opintotietojärjestelmään suoritustasi seuraavan kuukauden toisella viikolla.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Kurssi rakentuu videoluennoista ja tiedon syventämisosasta. Kurssin lopuksi on tentti, arviolla hyväksytty/hylätty, sekä kaksi uusintatenttiä.
Oppimateriaalit
Videoluennot Lähdekirjallisuus: Kliininen säteilybiologia: Lahtinen ja Holsti (Duodecim, 1997),Patologia: Mäkinen et al. (Duodecim, 2012),Biokemian ja solubiologian perusteet: Heino ja Vuento (WSOYPro, 2010) https://www.stuk.fi/julkaisut/sateily-ja-ydinturvallisuus-kirjasarja/sateilyn-terveysvaikutukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suoritat kurssin verkko-oppimisympäristö itslearningissä täysin itsenäisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssi on suoritettavissa 31.12.2025 saakka. Kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa avoinamk@turkuamk.fi
Sisällön jaksotus
Säteilybiologian kurssi johdattelee osallistujan säteilybiologian perusteisiin ja kurssilla käydään läpi myös säteilyyn ja solubiologiaan liittyvää keskeistä termistöä. Kurssi on tarkoitettu kaikille säteilyn biologisista vaikutuksista kiinnostuneille ja edellyttää osallistujalta perustietoja solubiologiasta sekä anatomiasta ja fysiologiasta. Kurssin lopuksi on oikein/väärin tentti arviolla hyväksytty/hylätty, sekä 2 uusintamahdollisuutta. Kurssin laajuus on 1 op. Kurssi rakentuu viidesta osasta ja kurssin ensimmäisessä osassa on lyhyt kertaus solubiologiasta. Osat ja niiden sisällöt: 1. osa: Solubiologian lyhyt oppimäärä 2. osa: Solun reagointi vauriotekijään 3. osa: Säteily ja solu 4. osa: Säteilyvammat, säteilysairauden ilmentymät elinjärjestelmissä 5. osa: Tiedon syventäminen ja lopputentin ohjeistus
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kurssilla ei ole valinnaista suoritustapaa.
Kansainvälisyys
Verkkototeutus, ei lähi-/luento-opetusta
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssin suorittamiseen liittyvät kysymykset pyydetään lähettämään osoitteeseen avoinamk@turkuamk.fi. Tutkinto- ja ristiinopiskelijoiden ilmoittautumiset hyväksytään kerran viikossa. Tarkemmat tiedot kurssista löytyvät Pepistä sekä kurssin ITSlearning-tilasta.