Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02504-MMPR6130-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.04.2025 - 30.04.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 20.05.2025 - 31.07.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opintojakso
- C-02504-MMPR6130
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Sisältö (Opintojakso)
Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
-
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Automatisoitu tentti, jonka suoritusajankohdan voi opiskelija itse määritellä.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot Parityöskentely Itsenäinen työskentely
Oppimateriaalit
Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia. webinars 10 h videot 10 h Tentti 1 h Itsenäinen työskentely 114 h
Sisällön jaksotus
Ajankohtaista ravitsemuksessa Syömiskäyttäytyminen Ravintoainelaskenta Ravitsemuksen kehitystehtävä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen) Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Opinnollistaminen Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 5 Campusonline 20