Siirry suoraan sisältöön

Nurmen tuotanto ja käyttö (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00DC58-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
25.08.2025 - 18.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-9A00DC58

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa suunnitella tilakohtaiset nurmikierrot ja niiden viljelytekniikan tilan olosuhteet huomioiden. Opiskelija osaa suunnitella eri karkearehuihin perustuvia rehuannoksia eri tuotantoeläimille ja eri tuotantovaiheisiin.

Sisältö (Opintojakso)

Karkearehujen tuotantomuodot (laidun, kokoviljasäilörehu, nurmisäilörehu, kuiva heinä) ja niiden soveltuvuus yksittäiselle tilalle; kasvivalinnat ja nurmikiertojen suunnittelu; karkearehujen viljely, korjuu ja säilöntä; karkearehujen rehuarvo, hygieeninen ja säilönnällinen laatu, syöntiominaisuudet ja niihin vaikuttavat tekijät; karkearehut osana eri tuotantoeläinten ruokintaa

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

Kotieläintuotannon ja kasvituotannon kaikille yhteiset ammattiopinnot tai vastaavat tiedot

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät ja aktiivinen osallistuminen. Pienryhmäohjaukseen osallistuminen on kaikille ryhmän jäsenille pakollista.

Arviointiasteikko

1-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät Luennot osin paikan päällä Framilla, mutta niitä on mahdollista seurata myös etänä. Luentotallenne saatavilla opintojakson Moodle-verkkoluokkahuoneessa.. Sisältää aikaan sidottua verkossa tai paikan päällä Framilla toteutettavaa ohjausta. Framilla annettavan ohjauksen ajankohdat lukujärjestyksessä. Verkossa Teamsin kautta etänä annettavan ohjauksen ajankohdat sovitaan opintojakson alussa. Pienryhmäohjaukseen osallistuminen on kaikille ryhmän jäsenille pakollista. viikon 50 opiskelijoiden esityksiin osallistuminen on pakollista, myös etämahdollisuus.

Oppimateriaalit

Peltonen, Puurunen, Harmoinen, 2010, Nurmirehujen tuotanto ja käyttö, Tieto tuottamaan 132. Moodlessa esitetty suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen materiaali, joka on saatavilla sähköisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaiskuormitus 135 tuntia, mistä noin 20 h luentoja, 15 h ohjattua tehtävien tekemistä ja 100 h itsenäistä opiskelua.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson voi myös opinnollistaa, mikäli opiskelija on työpaikassa, jossa työtehtävissä tulee vastaavia sisältöjä. Osaamisen tunnustamisen kautta voidaan ottaa huomioon aikaisemmat vastaavat opinnot. Sovitaan opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätietoa ilmoittaumisesta niille, jotka eivät ole SEAMKin tutkinto-opiskelijoita * Ilmoittautumisesi jälkeen opettajan on vielä hyväksyttävä ilmoittautuminen. Tämä tapahtuu keskiviikkoisin 6.8., 13.8., 20.8., 27.8. ja ilmoittautumisen päättymisen jälkeen ke 3.9. * Kun opettaja on hyväksynyt opiskelijan toteutukselle, muiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät kurssin SEAMKin Moodlesta viimeistään ilmoittautumisen hyväksymistä seuraavana päivänä. * Avoimen AMK:n opiskelija, jolla ei ole vielä ole SEAMK:in tunnuksia, saa automaattisen viestin, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksista ja muista opintojen käytäntöjen järjestelyistä. Tämän automaattiviestin jälkeen on rajoitetusti (muutama päivä) aikaa käyttäjätunnusten aktivointiin. Käyttäjätunnukset ovat välttämättömät opintojaksolle osallistumiseen. Osallistumisen edellytyksenä yhteiset ammattiopinnot tai vastaavat perustiedot kasvi- ja kotieläintuotannosta. Kuvaukset näiden opintojen sisällöstä löytyvät SEAMKin opinto-oppaasta https://opinto-opas.seamk.fi/21/fi/49/71/1347 (kestävän kasvituotannon ja vastuullisen kotieläintuotannon opinnot).

Siirry alkuun