Naudanlihantuotanto (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CY15-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2025 - 03.09.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 01.09.2025 - 31.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opintojakso
- C-02472-9A00CY15
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija tuntee naudanlihantuotannon toimintakentän. Opiskelija osaa seurata, arvioida, suunnitella ja kehittää vasikkakasvattamon, lihanauta- tai emolehmätilan toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa resurssitehokkaassa ja kestävässä tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun naudanlihantuotannosta.
Sisältö (Opintojakso)
Naudanlihan tuotantoketju ja tuotantomuodot myös kansainvälisesti tarkasteltuna, ajankohtaiset teuraaksi kasvatettavien nautojen ja emolehmien ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, tuotannossa ja sen seurannassa käytettävät digitaaliset tietolähteet ja teknologiset ratkaisuvaihtoehdot, eri lähteistä kerätyt tuotannon tunnusluvut ja niiden tulkinta, naudanlihan tuottajahinnan muodostuminen, syventävä tieto naudanlihan laatutekijöistä, mahdollisuudet vaikuttaa keskeisiin tuotantokustannuksiin, eläinaineksen kehittämisen perusteet emolehmätilalla, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tuotannon ympäristövaikutukset, tavallisimpien sairauksien synty ja ennaltaehkäisy
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Kotieläintuotannon yhteiset ammattiopinnot tai vastaavat tiedot.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Arviointiasteikko
1-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa Mahdollisuus myös tehtävien henkilökohtaiseen ohjaukseen
Oppimateriaalit
Tauriainen, S. (toim) 2006. Naudanlihantuotanto. Gummerus kirjapaino Oy, Opettajan osoittamat suomen - , englannin- ja ruotsinkieliset tutkimukset ja muut ajankohtaiset julkaisut.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 135 h.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson voi myös opinnollistaa, mikäli opiskelija on työpaikassa, jossa työtehtävissä tulee vastaavia sisältöjä. Asia sovitaan tarkemmin opettajan kanssa opintojakson alussa.
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoa ilmoittautumisesta niille, jotka eivät ole SEAMKin tutkinto-opiskelijoita * Ilmoittautumisesi jälkeen opettajan on vielä hyväksyttävä ilmoittautuminen. Tämä tapahtuu keskiviikkoisin 6.8., 13.8., 20.8., 27.8. ja ilmoittautumisen päättymisen jälkeen ke 3.9. * Kun opettaja on hyväksynyt opiskelijan toteutukselle, SEAMKin ja muiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät kurssin SEAMKin Moodlesta viimeistään ilmoittautumisen hyväksymistä seuraavana päivänä. * Avoimen AMK:n opiskelija, jolla ei ole vielä ole SEAMK:in tunnuksia, saa automaattisen viestin, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksista ja muista opintojen käytäntöjen järjestelyistä. Tämän automaattiviestin jälkeen on rajoitetusti (muutama päivä) aikaa käyttäjätunnusten aktivointiin. Käyttäjätunnukset ovat välttämättömät opintojaksolle osallistumiseen. Nurmen tuotanto ja käyttö opintojakson suoritus ennen tätä opintojaksoa antaa tietoa nurmirehujen tuotannosta, säilönnästä, rehuarvoista, rehukäytön perusteista sekä toteutuneen rehukäytön selvittämisestä emolehmä- tai lihanautatilalla.