Siirry suoraan sisältöön

Naudanlihantuotanto (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CY15-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opintojakso
C-02472-9A00CY15

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija tuntee naudanlihantuotannon toimintakentän. Opiskelija osaa seurata, arvioida, suunnitella ja kehittää vasikkakasvattamon, lihanauta- tai emolehmätilan toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa resurssitehokkaassa ja kestävässä tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun naudanlihantuotannosta.

Sisältö (Opintojakso)

Naudanlihan tuotantoketju ja tuotantomuodot myös kansainvälisesti tarkasteltuna, ajankohtaiset teuraaksi kasvatettavien nautojen ja emolehmien ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, tuotannossa ja sen seurannassa käytettävät digitaaliset tietolähteet ja teknologiset ratkaisuvaihtoehdot, eri lähteistä kerätyt tuotannon tunnusluvut ja niiden tulkinta, naudanlihan tuottajahinnan muodostuminen, syventävä tieto naudanlihan laatutekijöistä, mahdollisuudet vaikuttaa keskeisiin tuotantokustannuksiin, eläinaineksen kehittämisen perusteet emolehmätilalla, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tuotannon ympäristövaikutukset, tavallisimpien sairauksien synty ja ennaltaehkäisy

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

Kotieläintuotannon yhteiset ammattiopinnot tai vastaavat tiedot.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tehtävät.

Arviointiasteikko

1-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa Mahdollisuus myös tehtävien henkilökohtaiseen ohjaukseen

Oppimateriaalit

Tauriainen, S. (toim) 2006. Naudanlihantuotanto. Gummerus kirjapaino Oy, Opettajan osoittamat suomen - , englannin- ja ruotsinkieliset tutkimukset ja muut ajankohtaiset julkaisut.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 135 h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson voi myös opinnollistaa, mikäli opiskelija on työpaikassa, jossa työtehtävissä tulee vastaavia sisältöjä. Asia sovitaan tarkemmin opettajan kanssa opintojakson alussa.

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätietoa ilmoittautumisesta niille, jotka eivät ole SEAMKin tutkinto-opiskelijoita * Ilmoittautumisesi jälkeen opettajan on vielä hyväksyttävä ilmoittautuminen. Tämä tapahtuu keskiviikkoisin 6.8., 13.8., 20.8., 27.8. ja ilmoittautumisen päättymisen jälkeen ke 3.9. * Kun opettaja on hyväksynyt opiskelijan toteutukselle, SEAMKin ja muiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät kurssin SEAMKin Moodlesta viimeistään ilmoittautumisen hyväksymistä seuraavana päivänä. * Avoimen AMK:n opiskelija, jolla ei ole vielä ole SEAMK:in tunnuksia, saa automaattisen viestin, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksista ja muista opintojen käytäntöjen järjestelyistä. Tämän automaattiviestin jälkeen on rajoitetusti (muutama päivä) aikaa käyttäjätunnusten aktivointiin. Käyttäjätunnukset ovat välttämättömät opintojaksolle osallistumiseen. Nurmen tuotanto ja käyttö opintojakson suoritus ennen tätä opintojaksoa antaa tietoa nurmirehujen tuotannosta, säilönnästä, rehuarvoista, rehukäytön perusteista sekä toteutuneen rehukäytön selvittämisestä emolehmä- tai lihanautatilalla.

Siirry alkuun