Kyberturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02467-LT00DU81-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.03.2024 - 31.05.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.05.2024 - 31.07.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Hämeen ammattikorkeakoulu, Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 130
- Opintojakso
- C-02467-LT00DU81
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Kyberturvallisuus -opintojaksossa perehdytään työyhteisöjen arjen riskeihin, joita verkon kautta yritys tai yksilö voi kohdata. Opintojaksossa käsitellään kyberturvallisuuden perusteita, verkkotopologian vaikutusta kyberturvallisuuteen, tietoturvaa sekä suojautumiskeinoja kyberhyökkäyksiä vastaan. Lisäksi opintojaksossa tarkastellaan kyberhyökkäyksiin suhtautumista juridisesta näkökulmasta.
Aika ja paikka
6..5.-31.7.2024
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttejä. Oppimistehtävä, joka arvioidaan 0-5.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu oppimistehtäviin, asteikolla 0-5.
Arviointiasteikko
1-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Opetus toteutetaan virtuaalisesti, Moodlessa ja muissa digitaalisissa oppimisympäristössä. Opintojakson pystyy suorittamaan itsenäisesti. Luennot toteutetaan Zoom -virtuaalitiloissa ja ne tallennetaan, sanoin ohjausklinikat.
Oppimateriaalit
Opettajan Moodlessa jakamat materiaalit sekä muut aiheeseen soveltuvat lähteet. Kyberturvallisuuskeskuksen ja muiden asiantuntijaorganisaatioiden julkaisut sekä ajankohtaiset artikkelit.
Sisällön jaksotus
Kyberturvallisuus ja yrityksen toiminta sekä riskianalyysit Kyberturvallisuuden johtaminen yrityksessä Digitalisaatio ja kyberturvallisuuden strategiat Kyberturvallisuus ja tekoäly Kyberturvallisuus ja mobiililaitteet & IoT -laitteet Kyberhyökkäyksiltä suojautuminen Sosiaalinen hakkerointi Työnantajan & työntekijän vastuut ja velvollisuudet kyberturvallisuuden ylläpidossa Kyberturvallisuus ja yleisimmät rikokset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Itsenäinen suoritus. AHOT -mahdollisuus.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla toteutetaan työelämälähtöinen kehittämishanke, jonka voi omavalintaisesti tehdä omalle organisaatiolle tai ilman toimeksiantajaa omatoimisesti, esimerkiksi kyberturvallisuuden kehittämissuunnitelma.
Kansainvälisyys
Ei ole.
Lisätietoja opiskelijoille
HAMKin opiskelijat ilmoittautuvat opinnolle Pakissa toteutussuunnitelmassa näkyvänä aikana. Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ilmoittautuvat ensisijaisesti Pepissä/Pakissa. Opintojakson tiedoissa (campusonline.fi -portaalissa) on ilmoittautumislomake opiskelijoille, jotka eivät pysty vielä ilmoittautumaan Pepissä/Pakissa. Opintojaksolle hyväksytyt muitten ammattikorkeakoulujen opiskelijat saavat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiviestin, jossa on ohjeet HAMKin tunnusten aktivoinnista. Huomaa, että viesti saattaa ohjautua roskapostikansioon. Spark -opintopalautteen antaminen on mahdollista aikaisintaan 7 päivää ennen toteutussuunnitelman päättymispäivämäärää ja se jatkuu 14 päivää toteutuksen päättymisen jälkeen. Opintopalaute löytyy Pakki –opiskelijan työpöydältä, jonne ilmestyy ilmoitus opinnoista/moduuleista, joille olet ilmoittautunut ja palaute on annettavissa. Saat HAMKin sähköpostiin muistutusviestin palautteenantamisesta toteutuksen päättymispäivänä, jos et ole sitä ennen jo antanut palautetta. Lisätietoa opinto-/moduulipalautteesta saat opiskelijapalautteet-sivulta. CampusOnline opiskelijat voivat antaa moduuli/opintojaksopalautetta selaimen kautta osoitteessa https://pakki.hamk.fi/spark.