As a Gastrotourist in the World (8 cr)
Code: 8T00CP92-3011
General information
- Enrolment period
- 23.11.2022 - 05.01.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 13.01.2023 - 31.03.2023
- Implementation has ended.
- Credits
- 8 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Business and Media
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 20
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
- Teachers
- Riitta Brännare
- Marika Kukkonen
- Person in charge
- Riitta Brännare
- Tags
- CONTACT
- Course
- 8T00CP92
Objectives (course unit)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Content (course unit)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Location and time
Lähiopiskelu TAMKilla
Vierailut
ks. aikataulu
Exam schedules
Ei ole tenttiä, on oppimispäiväkirja
Assessment methods and criteria
-Osallistuminen kontaktikerroille ja niistä opiskelijan oppimisen ja osaamisen reflektointi - oppimispäiväkirjalla (yksilötyö) - 1op
-Gastromatkailu -osallistuminen harjoituksiin, tehtävä (tiimityö) - itse- ja vertaisarviointi (tehtävän työstäminen kurssin ajan) - 2op
-Ruokatori -tapahtuma-projekti - aktiivinen osallistuminen tapahtumatuotannossa ja sen arviointi (tiimityö) - 2op
-osallistuminen opintomatkoihin ja ruokasafarille + tuotosten arvointi - 1 op
Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
-oppimisen reflektointi - oppimispäiväkirja
Learning materials
Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa
Student workload
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h
Content scheduling
Opintojakso toteutuu viikoilla 2-13 perjantaisin, pääsääntöisesti klo 9-14/15. Poikkeuksia tähän on ja tarkempi aikataulu on nähtävillä Moodle -oppimisympäristössä, joka avataan ensimmäisellä kerralla.
Completion alternatives
Ei ole
Practical training and working life cooperation
-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto
Further information
Kurssi alkaa perjantaina 13.1.2023 klo 9-11.
Seuraavana perjantaina20.1. on Helsingin Messukeskuksessa Matka23 -messut, jossa käynti kuuluu opintojaksolle. Jos joku ei matkalle pääse, on mahdollista saada korvaava tehtävä. Matkakustannuksista ja messulipuista opiskelija vastaa itse mutta kustannukset ovat noin 30 euroa riippuen junalipun hinnasta. Matkaan palataan ensimmäisellä tapaamiskerralla.
Kans.väl. ruokatori -tapahtuma järjestetään myytäväksi tuotteeksi Catering Studion asiakkaille perjantaina 24.3., esivalmistelut aikataulusta poiketen edellisenä päivänä 23.3.
Kurssiin sisältyy paikallinen "ruokasafari" Treen / Pirkanmaan alueella.
Kurssi päättyy pe 31.3.23