Skip to main content

As a Gastrotourist in the World (8 cr)

Code: 8T00CP92-3011

General information


Enrolment period
23.11.2022 - 05.01.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2023 - 31.03.2023
Implementation has ended.
Credits
8 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Business and Media
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 20
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Riitta Brännare
Marika Kukkonen
Person in charge
Riitta Brännare
Tags
CONTACT
Course
8T00CP92

Objectives (course unit)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Content (course unit)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Location and time

Lähiopiskelu TAMKilla
Vierailut
ks. aikataulu

Exam schedules

Ei ole tenttiä, on oppimispäiväkirja

Assessment methods and criteria

-Osallistuminen kontaktikerroille ja niistä opiskelijan oppimisen ja osaamisen reflektointi - oppimispäiväkirjalla (yksilötyö) - 1op
-Gastromatkailu -osallistuminen harjoituksiin, tehtävä (tiimityö) - itse- ja vertaisarviointi (tehtävän työstäminen kurssin ajan) - 2op
-Ruokatori -tapahtuma-projekti - aktiivinen osallistuminen tapahtumatuotannossa ja sen arviointi (tiimityö) - 2op
-osallistuminen opintomatkoihin ja ruokasafarille + tuotosten arvointi - 1 op

Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
-oppimisen reflektointi - oppimispäiväkirja

Learning materials

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Student workload

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h

Content scheduling

Opintojakso toteutuu viikoilla 2-13 perjantaisin, pääsääntöisesti klo 9-14/15. Poikkeuksia tähän on ja tarkempi aikataulu on nähtävillä Moodle -oppimisympäristössä, joka avataan ensimmäisellä kerralla.

Completion alternatives

Ei ole

Practical training and working life cooperation

-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto

Further information

Kurssi alkaa perjantaina 13.1.2023 klo 9-11.

Seuraavana perjantaina20.1. on Helsingin Messukeskuksessa Matka23 -messut, jossa käynti kuuluu opintojaksolle. Jos joku ei matkalle pääse, on mahdollista saada korvaava tehtävä. Matkakustannuksista ja messulipuista opiskelija vastaa itse mutta kustannukset ovat noin 30 euroa riippuen junalipun hinnasta. Matkaan palataan ensimmäisellä tapaamiskerralla.

Kans.väl. ruokatori -tapahtuma järjestetään myytäväksi tuotteeksi Catering Studion asiakkaille perjantaina 24.3., esivalmistelut aikataulusta poiketen edellisenä päivänä 23.3.

Kurssiin sisältyy paikallinen "ruokasafari" Treen / Pirkanmaan alueella.

Kurssi päättyy pe 31.3.23

Go back to top of page