Resto Lab Case (5op)
Toteutuksen tunnus: 8T00HI91-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 24.11.2025 - 04.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 30.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 60
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Riitta Brännare
- Pilvi Torvinen
- Vastuuhenkilö
- Riitta Brännare
- Ryhmät
-
25RESTOPalveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
- Opintojakso
- 8T00HI91
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Vahvistat osaamistasi toimia ravintolaympäristössä projektimaisessa työskentelyssä. Opit restonomin ammattialalla tarvittavia käytäntöjä ja vuorovaikutustilanteita.
Opiskelija:
- tunnistaa oman alansa ajankohtaisia ilmiöitä, haasteita ja mahdollisuuksia
- osaa vastata toimeksiantajan tarpeisiin ja suunnitella ja toteuttaa projektin tiimityönä huomioiden alan kestävät ja vastuulliset toimintatavat
- soveltaa aiemmin oppimiaan tietoja ja taitoja case-projektiin liittyvässä ongelmanratkaisemisessa
- osaa toimia tiimissä ja living lab -oppimisympäristössä edistäen omaa ja yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ ajankohtaisia ilmiöitä, haasteita ja mahdollisuuksia liittyy palveluliiketoiminnan alaan ja living lab -toimintaan?
MITÄ oppimismahdollisuuksia Resto Lab tarjoaa restonomiopiskelijalle ja alan kehittäjälle?
MIKSI tiimityöskentely ja projektimainen kehittäminen on tärkeää muuttuvassa ravitsemis- ja tapahtuma-alan toimintaympäristössä?
MITEN työskentelyä ja projekteja voidaan suunnitella, toteuttaa ja arvioida?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija etsii tietoa ja suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija työskentelee tiiminä tavoitteiden saavuttamiseksi.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan ja ottaa vastuuta omasta suoriutumisestaan. Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija rajaa ja kohdentaa tiedonhakuaan valittuun aihepiiriin liittyen.
Opiskelija soveltaa tarkoituksenmukaisia menetelmiä ja työkaluja ongelman ratkaisutyössä.
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija huomioi toiminnassaan kestävyyskriteerit.
Opiskelija osaa kuvata ja arvioida oman toimintansa taloudellisia ja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.
Opiskelija tekee perusteltuja ratkaisuja tiimityön edistämiseksi, tarvittaessa itsenäisestikin.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, sitoutuu tiimin toimintaan ja kehittää vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta. Hän antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. Hän ymmärtää toimintansa taloudelliset ja hyvinvointia edistävät vaikutukset.
Opiskelija etsii ja arvioi erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja, perustee valintojaan ja tarvittaessa kokeilee uudenlaisia toimintamalleja.
Opiskelijan pyrkii aktiivisesti edistämään kestävän kehityksen mukaista toimintaa.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi itseään sekä yhteisöä ja työkokonaisuutta, jossa toimii.
Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.
Aika ja paikka
RestoLab, TAMK
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssilla on lopputentti to 23.4.26
1.rästitentti on 27.4.26 klo 9-10.30
2.rästitentti on ??
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Case-tapahtumat; suunnitelmat, toteutukset ja arvioinnit (tiimi, 50 %, 0-5)
arvointiperusteena on tehtäväksi annon noudattaminen (ks. moodle)
Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 20 %, 0-5)
kohteet ja kriteerit ks. moodle
Tentti (yksilö, 20 %, 0-5)
käsiteltyjen asioiden kertaus, jossa pisteet osoittavat tason
Itse- ja vertaisarviointi + oman työajan seuranta (yksilö, 10 % , 0-5)
arvoinnin kohteiden mukaisesti (ks. moodle)
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot ja harjoitukset
-caset: tapahtumien järjestäminen
Oppimateriaalit
Kurssin aikana määritelty materiaali moodle -oppimisympäristössä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op 27 tuntia opiskelijan työtä, joka tällä kurssilla on noin 75 %:sti tapahtumien järjestämistä lähiopiskeluna TAMKilla tai tiimin kanssa, loppu on etäopiskelua kuten tapahtumien yksilötyötä, tenttiin valmistautumista ja muuta näihin rinnastettavaa.
Sisällön jaksotus
Periodilla 3:
maanantaisin 11.30-14 ja tiistaisin klo 8/9-15/16
Periodilla 4:
keskiviikkoisin 14.15-16.45 ja torstaisin 8/9-15/16
Nämä ajat on varattu lukujärjestykseen kyseiselle kurssille mutta totetus tapahtuu moodlessa olevan tarkennetun aikataulun mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
EAHOT-mahdollisuus riittävällä tapahtumakokemuksella täydennettynä tavoitteiden mukaisilla tehtävillä, jos ei näyttöä niiden sisältämien asioiden suorittamisesta aiemmin. EAHOT -hakemus pitää tehdä 5.12.25 mennessä ja osoitettava kurssin vastuuopettajalle. Hakemuksessa pitää perustella osaaminen suhteessa kurssin tavoitteisiin ja mukaan tulee liittää mahdolliset työtodistukset, josta käy ilmi tekeminen ja osaaminen ravintolatapahtumien osalta.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Projektit tehdään pääasiassa TAMKin RestoLabille mutta voidaan soveltuvin osin tehdä muuallakin.
Kansainvälisyys
-
Lisätietoja opiskelijoille
-tapahtumat: tilaukset ja pop up -kahvila/lounas - liiketoiminnan järjestäminen RestoLabilla (mahdolliset ulkopuoliset tapahtumat) edellyttää tiimien osallistumista suunnitteluun ja toteutukseen ja siten osallistuminen konkreettiseen toimintaan lähitapaamisissa on olennaista ja arvioinnissa huomioitavaa
-tapahtumatoteutukset ovat 3-4 tiimin ryhmissä