Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3018

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 21.02.2025

Ajoitus

07.03.2025 - 25.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

10 - 25

Opettaja

  • Arja Luiro
  • Marika Kukkonen

Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Aika ja paikka

TAMK Catering Studio periodissa 4 perjantaisin klo 9-15

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)

Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa (Moodle).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 49 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 86 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetus perjantaisin klo 9-15

Perjantai 7.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 14.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 21.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 28.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 4.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 11.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 25.4.2025 klo 9.00-15.00

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Lisätietoja opiskelijoille

Huom! Opintojaksolle otetaan 12 restonomiopiskelijaa ja 13 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 7.3.2025 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.