Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3018
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 21.02.2025
Ajoitus
07.03.2025 - 25.04.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 25
Opettaja
- Arja Luiro
- Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Sisältö (OJ)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Aika ja paikka
TAMK Catering Studio periodissa 4 perjantaisin klo 9-15
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)
Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson alussa (Moodle).
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 49 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 86 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetus perjantaisin klo 9-15
Perjantai 7.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 14.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 21.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 28.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 4.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 11.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 25.4.2025 klo 9.00-15.00
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Lisätietoja opiskelijoille
Huom! Opintojaksolle otetaan 12 restonomiopiskelijaa ja 13 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 7.3.2025 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.