Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3018

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 01.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.03.2025 - 25.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
englanti
Paikat
10 - 20
Opettajat
Arja Luiro
Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
V387-5

Sisältö (Opintojakso)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.

Aika ja paikka

TAMK Resto Labissa periodissa 4 perjantaisin klo 9-15

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)

Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa (Moodle).

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 49 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 86 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetus perjantaisin klo 9-15 Resto Labissa

Perjantai 7.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 14.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 21.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 28.3.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 4.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 11.4.2025 klo 9.00-15.00
Perjantai 25.4.2025 klo 9.00-15.00

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Lisätietoja opiskelijoille

Huom! Opintojaksolle otetaan 12 restonomiopiskelijaa ja 13 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 7.3.2025 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Siirry alkuun