Event Eating Design (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FW08-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.06.2025 - 13.10.2025
Ajoitus
20.10.2025 - 15.12.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
- Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
- osaa kuvata tapahtumaprosessin kokonaisuutena
- osaa selittää onnistuneen tapahtuman osa-alueet ja jäsentää onnistuneen tapahtumatarjoilukokonaisuuden ja siihen liittyvät prosessit
- osaa suunnitella ja toteuttaa ruokatapahtuman asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti
- osaa arvioida tapahtuman vaikutuksia ja vaikuttavuutta
hallitsee projektityöskentelyn tiimin jäsenenä, omassa roolissaan ja sidosryhmien kesken
- vahvistaa työntekijäkokemusta kannustamalla tiimiä ja antamalla rakentavaa palautetta
Sisältö (OJ)
MITÄ tapahtuma ja tapahtumatarjoilukokonaisuus tarkoittavat?
MITEN asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja yhteistyö sidosryhmien kesken huomioidaan tapahtumassa?
MITEN tapahtuma suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan sen toteutus ja tulokset?
MITEN tarinallistamista ja elämyksellisyyttä voidaan hyödyntää tapahtumissa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä tapahtumatuotantoon ja tapahtumatarjoiluun liittyvät keskeiset ilmiöt ja käsitteet.
Opiskelija suoriutuu annetuista tapahtumatuotantoon liittyvistä tehtävistä ohjatusti. Hän tuntee erilaisia menettelytapoja tapahtumajärjestämisessä.
Opiskelija osaa toimia tapahtumatiimin jäsenenä ja johtaa itseään.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun omasta suoriutumisestaan.
Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa jäsentää tapahtuma- tai tilaustarjoiluprosessin kokonaisuuden.
Opiskelija osaa tapahtuma-ammattilaisena suunnitella ja toteuttaa tiimin kanssa yhteistyössä vastuullisen tapahtuman ja arvioida sen onnistumista.
Opiskelija hyödyntää tarinallisuutta ja elämyksellisyyttä.
Opiskelija osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelyvalinnan perustellen.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa selittää tapahtuma-alaan ja tapahtumatarjoiluprosessiin liittyviä laaja-alaisia kokonaisuuksia ja esittää ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa.
Opiskelija osaa etsiä ja arvioida erilaisia toimintatapoja ja ratkaisumalleja perustellen sekä suunnitella ja toteuttaa vastuullisen tapahtuman. Opiskelija osaa yhdistellä erilaisia ratkaisutapoja luovasti tai luoda uusia.
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tapahtuman onnistumista, sekä omaa ja muiden toimintaa.
Opiskelija osaa luovasti hyödyntää tarinallisuutta ja elämyksellisyyttä tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuudessa.
Opiskelija osaa toimia vastuullisesti ja esimerkillisen sitoutuneesti eri sidosryhmien kokonaishyötyä ajatellen.
Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.
Aika ja paikka
Tapahtumien toteutukset Resto Labissa ja Ikaalisten Kylpylässä.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti pidetään XX.XX.2025 klo
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot, työpajat
Tiimitehtävät
Tapahtumajärjestäminen
Tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 opintopistetta, joka tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella ennakko-osaamisestasi riippuen.
Sisällön jaksotus
Opintojakson lähitunnit pidetään pääsääntöisesti maanantaisin 20.10.-15.12.2025. Kaksi tilaisuutta järjestetään perjantai- ja lauantai-iltana. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan, kun toimeksiannot ovat varmistununeet.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisia suoritustapoja ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson tapahtumat ovat eri sidosryhmien toimeksiantoja.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla tarvitaan ammattityövaatteet ja -työkengät sekä keittiön että asiakaspalvelun osalta.