Tulevaisuudentila-foorumi (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FW19-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.01.2025 - 23.02.2025
Ajoitus
04.03.2025 - 30.05.2025
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Sanna Luoto
- Taija Karhe
Vastuuhenkilö
Sanna Luoto
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
- ymmärtää palveluliiketoiminnan alan soveltavaa tutkimusta ja kehittämistä, ja tunnistaa työelämässä hyödynnettäviä innovaatioita
- kykenee eettisiin ja ekologisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen restonomin toimialalla
- osaa suunnitella ja toteuttaa sidosryhmätapahtuman tai muun vastaavan produktion ammattimaisesti yhteistyössä monialaisen tiimin ja sidosryhmien kesken
- osaa arvioida tapahtuman tai muun vastaavan produktion onnistuneisuutta eri osapuolten näkökulmasta
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista
Sisältö (OJ)
MITÄ tutkimus- ja kehittämistarpeita palveluliiketoiminnan alalla on juuri nyt?
MITEN rakennetaan ja vaalitaan sidosryhmäyhteistyötä ja verkostoja?
MITEN edistetään restonomibrändiä ja rakennetaan alan vetovoimaa yhteistyöverkostoissa?
MITEN järjestetään vaikuttava ammattilaistapahtuma tai -produktio?
MITEN vaikutan omalla toimialallani kestävän kehityksen edistämiseksi?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osallistuu produktion suunnitteluun ja toteutukseen ohjattuna.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan
Opiskelija toimii tiimin jäsenenä. Hän ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.
Opiskelija osaa kuvata oman toimintansa taloudelliset sekä alan vetovoimaa ja yhteiskunnallista merkitystä lisääävät vaikutukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa hyödyntää aiemmin oppimaansa ja aiempaa osaamistaan produktion suunnittelemisessa ja toteuttamisessa.
Opiskelija osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Opiskelija toimii produktion viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa osana tiimiä tai monialaista projektiryhmää.
Opiskelija ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja edistää toiminnallaan palveluliiketoiminnan alan vetovoimaa.
Opiskelija ottaa huomioon moninaisuuden ja saavutettavuuden sekä tiimin toiminnassa että produktion toteutuksessa.
Opiskelija pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa ammatillista keskustelua.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija ottaa aktiivisen roolin produktion osa-alueen suunnittelun ja toteutuksen johtamisessa.
Opiskelija johtaa viestintä- ja vuorovaikutustilanteita tehtävänsä edellyttämällä tavalla.
Opiskelija edistää toiminnallaan aktiivisesti tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
Opiskelija toimii aktiivisesti restonomibrändin rakentamiseksi ja kehittää omia verkostojaan.
Opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa ja planetaarisessa kontekstissa, ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa 4.3.2025 klo 8.00-10.30 tilassa C4-04b.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Projektityöskentely, tapahtuman suunnittelu ja toteutus.
Oppimispäiväkirja, palautekeskustelut.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla ilmoitettava materiaali.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op. = 27 h opiskelijan työtä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson toteutus on kaksiosainen (2 + 3 op.):
2 op.: Opintojaksolla järjestetään restonomikoulutuksen alumnitapahtuma. Tapahtuman suunnittelu ja toteutus kehittävät projektinhallintataitoja, viestintää ja asiakaskokemuksen ymmärrystä. Tapahtumassa voit verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Tapahtuma yhdistää opintojen aikana kertynyttä teoriatietoa ja käytännön osaamistasi, valmistaen sinuatuleviin haasteisiin ravitsemis- ja matkailualalla.
3 op.: Vaihtoehtoiset suoritustavat:
- Sprint Innovation Festival (ilmoittaudu erikseen 16.2.2025 mennessä)*
- Resto2025-tietotaitokilpailuun osallistuminen*
- Alumnitapahtuman suunnittelu
* Opinto on mahdollista sisällyttää myös vapaasti valittaviin / valinnaisiin ammattiopintoihin, ja lisäksi osallistua alumnitapahtuman suunnitteluun, jos tarvitset opintopisteitä.
***
Voit hakea toteutuksen hyväksilukemista aiemmin hankitun osaamisen tai opintojen perusteella ennen opintojakson alkua. Hyväksilukua haetaan HyväHot-hakemuksella, joka löytyy PAKKI-opiskelijan työpöydän tehtäväpalkista. Lähetä HyväHot-hakemus viimeistään 12.2.2025 ja valitse sen käsittelijäksi opintojakson vastuuopettaja.
Hyväksiluvun hakeminen osaamisella:
Vastuuopettaja ilmoittaa HyväHot-päätöksessään osaamisen osoittamistavan (näyttö) ja muut lisätiedot.
Hyväksiluvun hakeminen opintojen perusteella:
Vastuuopettaja ilmoittaa HyväHot-päätöksestään ennen opintojakson alkamista.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tämän opintojakson työelämäyhteistyö rakentuu tiiviisti alumnien ja alan ammattilaisten kanssa tehtävälle yhteistyölle. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat restonomikoulutuksen alumnitapahtuman, jossa he pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on osa Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman 3. vuosikurssin kevään Tulevaisuuden tekijät 15 op. kokonaisuutta.