Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuudentila-foorumi (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00FW19-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.01.2025 - 23.02.2025

Ajoitus

04.03.2025 - 30.05.2025

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Sanna Luoto
  • Taija Karhe

Vastuuhenkilö

Sanna Luoto

Ryhmät

  • 22RESTO
    Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija:
- ymmärtää palveluliiketoiminnan alan soveltavaa tutkimusta ja kehittämistä, ja tunnistaa työelämässä hyödynnettäviä innovaatioita
- kykenee eettisiin ja ekologisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen restonomin toimialalla
- osaa suunnitella ja toteuttaa sidosryhmätapahtuman tai muun vastaavan produktion ammattimaisesti yhteistyössä monialaisen tiimin ja sidosryhmien kesken
- osaa arvioida tapahtuman tai muun vastaavan produktion onnistuneisuutta eri osapuolten näkökulmasta
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista

Sisältö (OJ)

MITÄ tutkimus- ja kehittämistarpeita palveluliiketoiminnan alalla on juuri nyt?
MITEN rakennetaan ja vaalitaan sidosryhmäyhteistyötä ja verkostoja?
MITEN edistetään restonomibrändiä ja rakennetaan alan vetovoimaa yhteistyöverkostoissa?
MITEN järjestetään vaikuttava ammattilaistapahtuma tai -produktio?
MITEN vaikutan omalla toimialallani kestävän kehityksen edistämiseksi?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osallistuu produktion suunnitteluun ja toteutukseen ohjattuna.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan
Opiskelija toimii tiimin jäsenenä. Hän ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.
Opiskelija osaa kuvata oman toimintansa taloudelliset sekä alan vetovoimaa ja yhteiskunnallista merkitystä lisääävät vaikutukset.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa hyödyntää aiemmin oppimaansa ja aiempaa osaamistaan produktion suunnittelemisessa ja toteuttamisessa.
Opiskelija osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Opiskelija toimii produktion viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa osana tiimiä tai monialaista projektiryhmää.
Opiskelija ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja edistää toiminnallaan palveluliiketoiminnan alan vetovoimaa.
Opiskelija ottaa huomioon moninaisuuden ja saavutettavuuden sekä tiimin toiminnassa että produktion toteutuksessa.
Opiskelija pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa ammatillista keskustelua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ottaa aktiivisen roolin produktion osa-alueen suunnittelun ja toteutuksen johtamisessa.
Opiskelija johtaa viestintä- ja vuorovaikutustilanteita tehtävänsä edellyttämällä tavalla.
Opiskelija edistää toiminnallaan aktiivisesti tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
Opiskelija toimii aktiivisesti restonomibrändin rakentamiseksi ja kehittää omia verkostojaan.
Opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa ja planetaarisessa kontekstissa, ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Aika ja paikka

Opintojakso alkaa 4.3.2025 klo 8.00-10.30 tilassa C4-04b.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Projektityöskentely, tapahtuman suunnittelu ja toteutus.
Oppimispäiväkirja, palautekeskustelut.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla ilmoitettava materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op. = 27 h opiskelijan työtä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson toteutus on kaksiosainen (2 + 3 op.):

2 op.: Opintojaksolla järjestetään restonomikoulutuksen alumnitapahtuma. Tapahtuman suunnittelu ja toteutus kehittävät projektinhallintataitoja, viestintää ja asiakaskokemuksen ymmärrystä. Tapahtumassa voit verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Tapahtuma yhdistää opintojen aikana kertynyttä teoriatietoa ja käytännön osaamistasi, valmistaen sinuatuleviin haasteisiin ravitsemis- ja matkailualalla.

3 op.: Vaihtoehtoiset suoritustavat:
- Sprint Innovation Festival (ilmoittaudu erikseen 16.2.2025 mennessä)*
- Resto2025-tietotaitokilpailuun osallistuminen*
- Alumnitapahtuman suunnittelu

* Opinto on mahdollista sisällyttää myös vapaasti valittaviin / valinnaisiin ammattiopintoihin, ja lisäksi osallistua alumnitapahtuman suunnitteluun, jos tarvitset opintopisteitä.

***

Voit hakea toteutuksen hyväksilukemista aiemmin hankitun osaamisen tai opintojen perusteella ennen opintojakson alkua. Hyväksilukua haetaan HyväHot-hakemuksella, joka löytyy PAKKI-opiskelijan työpöydän tehtäväpalkista. Lähetä HyväHot-hakemus viimeistään 12.2.2025 ja valitse sen käsittelijäksi opintojakson vastuuopettaja.

Hyväksiluvun hakeminen osaamisella:
Vastuuopettaja ilmoittaa HyväHot-päätöksessään osaamisen osoittamistavan (näyttö) ja muut lisätiedot.

Hyväksiluvun hakeminen opintojen perusteella:
Vastuuopettaja ilmoittaa HyväHot-päätöksestään ennen opintojakson alkamista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tämän opintojakson työelämäyhteistyö rakentuu tiiviisti alumnien ja alan ammattilaisten kanssa tehtävälle yhteistyölle. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat restonomikoulutuksen alumnitapahtuman, jossa he pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman 3. vuosikurssin kevään Tulevaisuuden tekijät 15 op. kokonaisuutta.