Siirry suoraan sisältöön

Food is Art and Experience (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00FW10-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.01.2025 - 28.02.2025

Ajoitus

06.03.2025 - 28.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 20

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Arja Luiro

Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät

  • 22RESTO
    Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija:
- yhdistää taidetta, kulttuuria ja ruokaa elämykselliseksi palvelukokemukseksi
- soveltaa ja modernisoi klassista gastronomiaa
- ymmärtää tunteiden ja identiteetin yhteyden ruokaan ja juomaan, ja osaa hyödyntää sitä merkityksellisten elämysten tuottamisessa asiakkaalle
- osaa hyödyntää tarinoita ja visuaalisuusgastronomiaa markkinointiviestinnässä

Sisältö (OJ)

MITÄ ruokakulttuuri on ja mitä lisäarvoa taide tuo siihen?
MIKSI ruoan, juoman ja palvelun ympärille tarvitaan tarinoita ja elämyksiä?
MITEN ruokaa, taidetta ja kulttuuria voi yhdistää moniaistiseksi nautinnoksi asiakkaalle?
MITEN ruokataidetta ja elämyksiä voi rikastuttaa valokuvan, äänimaiseman ja tarinan keinoin?
MITEN kestävät ruokavalinnat tukevat merkityksellisuuden kokemusta?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa ruokaan, kulttuuriin ja taiteeseen liittyviä käsitteitä ja yhtymäkohtia. Opiskelija tunnistaa tarinat ja elämykset.
Opiskelija osallistuu viestinnän sekä tarinallistettujen elämyksellisellisten kokemusten tuottamisessa asiakkaalle.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi toimintaansa omasta näkökulmastaan ottaen vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija jäsentää ruokaan, kulttuuriin ja taiteisiin liittyviä asioita ja osaa yhdistää niitä kokonaisuudeksi.
Opiskelija tarinallistaa tuotteita ja palveluja sekä soveltaa tarinoita, visuaalisuutta ja elämyksiä käytäntöön. Opiskelija myös jälkimarkkinoi tuotteita ja palveluja. Hän tuottaa laadukasta sisältöä eri kanaviin alan arvostuksen ja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää ruoan ja taiteen osaksi kulttuuria.
Opiskelija soveltaa luovasti erilaisia tarinoita ja elämyksiä tuote- ja palvelukokonaisuuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä ja kestävien valintojen tarjoilemiseksi asiakkaalle kiinnostavasti ja helposti.
Opiskelija ymmärtää visuaalisuusgastronomian, valokuvan ja tarinan merkityksen vaikuttamiskeinona, markkinointiviestinnässä ja alan arvostuksen nostamisessa eri verkostoissa. Hän ideoi ja tuottaa laadukasta ja innovatiivista sisältöä eri kanaviin kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.

Aika ja paikka

Lähitunnit Catering Studiossa pääsääntöisesti maanantaisin klo 9-15 tai 8-16. Poikkeuksena misapäivä perjantai 25.4 ja kurssin päätöstapahtuma 28.4.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Käytännön harjoitukset
Kuvataide- ja ruokakuvaustyöpajat
Yritysvierailu
Tiimitehtävät

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson aloituskerralla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on laajuudeltaan 5 op, mikä vastaa n. 135 h työkuormaa. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi opiskelijan ennakko-osaamisesta riippuen.

Lähiopetusta on 49,5 h ja itsenäistä työskentelyä 85,5 h.

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena 4. periodissa maanantaisin, huom! poikkeuksena misapäivä perjantai 25.4. Aikataulu on seuraava.

Maanantai 3.3.2025 klo 9-15
Maanantai 10.3.2025 klo 9-11.30
Maanantai 17.3.2025 klo 9-15
Maanantai 24.3.2025 klo 9-15
Maanantai 31.3.2025 klo 8-16
Maanantai 14.4.2025 klo 9-15
Perjantai 25.4.2025 9-15
Maanantai 28.4.2025 klo 8-20 Food is Art and Experience -tilaisuuden toteuttaminen (aikataulu tarkentuu myöhemmin)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisia suoritustapoja ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yhteistyö kuvataideterapeutti Terttu Roivaksen, valokuvaaja Mikko Ovaskan, Saarioinen Oy:n ja Resto Labin kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson käytännön harjoitukset tehdään Resto Labissa ja näin ollen tarvitaan keittiövaatteet ja työkengät!