Siirry suoraan sisältöön

Matemaattistekninen visualisointi (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5R00CJ90-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.02.2024 - 01.04.2024

Ajoitus

08.04.2024 - 06.05.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Opettaja

  • Jaakko Aumala

Ryhmät

  • AVOINAMK
    Avoin amk

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija hallitsee erilaisten tasokuvausmenetelmien sekä aksonometristen ja perspektiivikuvaustapojen matemaattiset perusteet

Sisältö (OJ)

Yhdensuuntaisprojektiot perustasoille ja leikkaustasojen käyttö
Vinojen ja kaarevapintaisten kuvaaminen yhdensuuntaisprojektiossa
Maastokonstruktiot ja korkeuskäyrät
Aksonometriset projektiot
Perspektiivi

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu tunnilla ja osaksi omalla ajalla tehtyihin piirustusharjoituksiin, jotka opiskelija skannaa/kuvaa ja palauttaa pdf- tai jpg-tiedostoina Moodleen. Jos opiskelijia osaa käyttää tietoteknisiä apuvälineitä, voi kynällä ja paperilla työskentelyn halutessaan korvata muulla tavalla, mutta palautustiedosto tulisi kuitenkin olla yhteneväinen. Arviointiin vaikuttaa palautettujen harjoitustöiden laatu ja määrä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etä- ja hybridioppitunteja. Demonstraatioita ja opetuskeskustelua. Opetusmateriaalia moodlen kautta kirjallisena ja video-pohjaisena. Harjoitustehtäviä ja tukea niiden tekemiseen.

Oppimateriaalit

Kaikki tarvittava opetusmateriaali, kuten ohjeistukset, videot ym. löytyvät Tabulasta. Kurssilla käytetään omia piirustusvälineitä, kuten lyijykyniä (eri kovuuksia), pyyhekumia, teippiä, puuvärejä, harppia ja hakaviivainta. A4 ja A3 kokoisia piirustuspapereita / tavallista kopiopaperia voidaan käyttää.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintopiste vastaa 27 tunnin työmäärää, joten opiskelija käyttää kurssiin keskimäärin 81 tuntia. Työmäärä toki vaihtelee. Työ jakautuu omatoimisteen ja ohjattuun harjoitusten tekemiseen sekä etä- / hybridiopetukseen. Kukin harjoitustyö on työmäärältään likimain yhtä työläs.

Sisällön jaksotus

Projektiolajit ja peruskäsitteet, pisteitten suorat tasoprojektiot vaakatasolle ja pystytasoille, viivat projisioinnin kohteena, pinnat projisioinnin kohteena ja siihen liittyvät näkyvyyskysymykset. Pintojen leikkauskohdan ja kaarevissa pinnoissa siluettien etsiminen ja kuvaaminen. Havainnolliset projektiot, kuten isometria. Pisteprojektiot eli perspektiivikuvat. Varjokonstruktiot.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssimateriaali, tiedotus, tehtävien ohjeistukset ja palautukset sijoittuvat kurssin moodle-alustalle.