Siirry suoraan sisältöön

Resitaali 2 (20 op)

Toteutuksen tunnus: 2X00ER63-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.03.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 09.05.2025

Laajuus

20 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikki

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Koulutus

  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Muusikko
  • Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi

Opettaja

  • Yksilöopetus Musiikki
  • Lauri Pulakka
  • Pauliina Paasila
  • Seppo Planman
  • Markus Hohti
  • Hanna-Leena Savolainen
  • Kirsti Vartiainen
  • Tuomas Turriago
  • Heini Kärkkäinen
  • Janne Malinen
  • Enna Snellman
  • Susanna Tenkanen-Lindeman
  • Antti Hirvonen
  • Pauliina Kupiainen
  • Hanna Hurskainen

Vastuuhenkilö

Heini Kärkkäinen

Ryhmät

  • 21MUSTE
    Musiikkiteatteri
  • 21MUPE
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelijalla on taidot suoriutua määriteltyä tavoitetasoa vastaavista teoksista konserttitilanteessa solistina ja kamarimusiikkikokoonpanon jäsenenä. Hän kykenee itsenäiseen taiteelliseen ilmaisuun ja laajojen muotokokonaisuuksien hallintaan. Opiskelija pystyy hyödyntämään ammattikirjallisuutta, tutkimusjulkaisuja ja musiikin hahmottamisen, historian ja kirjoittamisen taitojaan instrumenttiosaamisen kehittämisessä. Opiskelija on omaksunut reflektoinnin taidon eli kyvyn tarkastella omaa työtään analyyttisesti. Opiskelijalla on riittävä instrumenttiosaaminen muusikon tai musiikkipedagogin työssä toimimiseen ja jatko-opintoihin.

Musiikkiteatteri:
Opiskelijalla on taidot suoriutua määriteltyä tavoitetasoa vastaavista teoksista solistina ja yhtyeen jäsenenä. Hän kykenee itsenäiseen taiteelliseen ilmaisuun ja taiteellisten kokonaisuuksien hallintaan. Opiskelija pystyy hyödyntämään ammattikirjallisuutta, tutkimusjulkaisuja ja musiikin hahmottamisen, historian ja kirjoittamisen taitojaan instrumenttiosaamisen kehittämisessä. Opiskelija on omaksunut reflektoinnin taidon eli kyvyn tarkastella omaa työtään analyyttisesti. Opiskelijalla on riittävä instrumenttiosaaminen työelämässä toimimiseen ja jatko-opintoihin.

Sisältö (OJ)

Musiikkipedagogi:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston soitto- tai laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai kamarimusiikkikokoonpanon kanssa. Resitaali on julkinen konsertti, joka sisältää myös kamarimusiikkiosuuden.

Musiikkiteatteri:
Tavoitetasoa edustavan ohjelmiston laulutekninen ja ilmaisullinen hallinta sisältäen ergonomiaan liittyvää osaamista sekä vuorovaikutustaitoja yleisön ja tarvittaessa säestäjän ja/tai yhtyeen kanssa. Resitaali on julkinen konsertti.

Tarkempi ohjeistus Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelman instrumenttiopintojen suoritusvaatimuksissa.

Lisätiedot (OJ)

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija kykenee esittämään henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistason ohjelmiston. Taiteellinen ja tekninen sekä musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri on rajoittunut.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija kykenee esittämään vaadittavan ammattitason ohjelmiston.
Taiteellinen ja tekninen instrumentin hallinta on tyydyttävää. Sointikulttuuri ja äänenkäyttö on rajoittunut. Musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on välttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija hallitsee henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa määritellyn osaamistasoa edustavan ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan sointikulttuuri on monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.
Opiskelijan sointikulttuuri ja äänenkäyttö on kohtalaisen monipuolinen ja musiikillisten kokonaisuuksien hallinta on hyvä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Musiikkipedagogi:
Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Hän on omaksunut rikkaan sointikulttuurin, tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä sekä kykenee luomaan hallittuja musiikillisia muotokokonaisuuksia.

Musiikkiteatteri:
Opiskelija osoittaa ohjelman erinomaisen teknisen hallinnan lisäksi taiteellista ja persoonallista ilmaisuvoimaa. Opiskelija tuo esiin erityisen vakuuttavasti eri tyylisuuntien ominaispiirteitä. Opiskelija on omaksunut rikkaan sointikulttuurin ja hallitun äänenkäytön sekä kykenee luomaan kiinnostavia taiteellisia kokonaisuuksia.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätietoja opiskelijoille

Vain musiikin opiskelijoille. Säestys haetaan tälle opintojaksolle ilmoittautumisen yhteydessä. Vain musiikkipedagogogit voivat hakea säestystä (vain säestettävät instrumentit). Musiikkiteatterin opiskelijat eivät hae säestystunteja. Musiikkiteatterin säestys toisella tavalla.