Siirry suoraan sisältöön

Projektiopinto (15 op)

Toteutuksen tunnus: 5S00DO72-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.01.2024 - 30.04.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

1 - 15

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Matias Mäkelä
  • Sami Heikkilä
  • Outi Rask

Vastuuhenkilö

Outi Rask

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija:
- oppii toimimaan oman alan projektityöympäristöissä ja erilaisissa projekteissa
- hallitsee projektin eri vaiheita
- osaa vastaanottaa ja antaa kehitysehdotuksia sekä palautetta projektinhoidon tehtävissä
- osaa arvioida projektin onnistumista
- osaa raportoida ja dokumentoida projektin etenemistä sen eri vaiheissa

Sisältö (OJ)

Opintojakso pitää sisällään:
- opiskelijan oman kehittämisprojektin ja sen eri vaiheita
- kehittämisprojektin raportoinnin ja dokumentoinnin sen eri vaiheissa
- tuntikirjanpidon työskentelystä

Kehittämisprojekti voi olla TKI-projekti, hankeprojekti, PK-yrityksen kehittämisprojekti, oma projekti tai jokin muu vastaava projekti.

Projektin soveltuvuudesta neuvotellaan ennen projektin aloittamista suuntautumisvastaavan tai koulutuspäällikön kanssa.

Lisätiedot (OJ)

Suuntautumispolkuvastaava voi hyväksyä projektiin liittyen opintopisteitä välillä 1-15 op osaksi suuntautumispolun opintoja tai vapaasti valittaviin opintoihin. Projektien opintopistekertymien yhteismitallisuuden takaamiseksi projektin tuntimääräkertymä noin 27 h/op tulee olla todennettavissa raportin tai portfolion tuntikirjanpidon kautta. Projektin tekeminen ajoittuu harjoittelujaksojen ja opinnäytetyön tekemisajankohdan ulkopuolelle. Raportoinnissa noudatetaan TAMKin raportointiohjetta.

Aika ja paikka

Toteutus alkaa heti, mutta mukaan voi ilmoittautua myös myöhemmin keväällä 2024. Toteutus päättyy toukokuun 2024 lopussa, jolloin projektien tulee olla valmiit. Ympäristö tulee pilottikäyttöön syksyllä 2024.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tällä toteutuksella rakennetaan sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksen uutta pienoisrautatieympäristöön tulevaa oppimisympäristöä. Juna on Gauge1-kokoluokan Märklinin pienoisrautatie, jossa on tällä hetkellä tavarajuna (veturi ja 4 vaunua) sekä 80 metriä raidetta.
Rataan on tarkoitus tehdä asemia (voimalaitos, tuulipuisto, vetylaitos, jätteenlajittelu, puunkorjuu, kaivos, maatila, prosessitehdas, Tampereen kaupunki), jotka toimivat työasemina uuden opsin mukaisella 1. vuoden opiskelijoiden projektityökurssilla (sekä automaatio- että sähkötekniikan opiskelijat) sekä automaatiotekniikan aineopinnoissa myöhemmillä vuosikursseilla. Tällä toteutuksella opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat näitä asemia sekä muita rataan liittyviä tehtäviä kuten esim. valvomon suunnittelu ja toteutus, ohjausjärjestelmän suunnittelu ja ohjelmointi sekä sähkökeskuksen suunnittelu ja rakennus.
Projekteja on eri laajuisia ja niitä voidaan tehdä eri kokoisissa ryhmissä. Opintopistemäärä määräytyy tehtyjen tuntien (todennetaan tuntipäiväkirjalla) sekä opettajien aika-arvion perusteella. Toteutuksen arvosana määräytyy lopputuloksen perusteella. Arvosana annetaan, kun opiskelijan projekti päättyy.

Lisätietoja opiskelijoille

Toteutuksen vastuuhenkilö on Outi Rask