Siirry suoraan sisältöön

Vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: TA00GB90-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.03.2024 - 31.03.2024

Ajoitus

01.04.2024 - 15.06.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Projektitoimisto

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 35

Opettaja

  • Antti Haapio
  • Jukka Holm

Vastuuhenkilö

Antti Haapio

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa huomioida vastuullisuuden, kestävän kehityksen (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen) sekä saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita tapahtumatuotannossa.

Opiskelija osaa soveltaa aihealueen sääntöjä ja suosituksia osana tapahtuman suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Opiskelija osaa tehdä tapahtuman vastuullisuussuunnitelman ja tukea muita tuotantoryhmäläisiä aihealueeseen liittyvissä näkökohdissa.

Sisältö (OJ)

Luennot ja harjoitustehtävät. Suurin osa kurssista suoritetaan itsenäisinä verkko-opintoina.

Kurssilla käytetään mm. Elma-vastuullisuustyökalua.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytty:

Opiskelija osoittaa kirjallisesti tai näyttökokeessa
*osaavansa keskeisin osin huomioida vastuullisuuden, kestävän kehityksen (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen) sekä saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita tapahtumatuotannossa.
*osaavansa keskeisin osin aihealueen säännöt ja soveltaa niitä ja suosituksia osana tapahtuman suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
*osaavansa tehdä perustasolla tapahtuman vastuullisuussuunnitelman ja tukea muita tuotantoryhmäläisiä aihealueeseen liittyvissä näkökohdissa.

Hylätty:
Opiskelija ei kykene osoittamaan kaikkia hyväksytyn suorituksen edellyttämiä osaamisia.

Aika ja paikka

Kurssin aloitusluento järjestetään Teams-kokouksena tiistaina 4.4. klo 9.30–12. Linkki kokoukseen lähetetään opiskelijoille.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi suoritetaan oman aikataulun mukaan huomioiden tehtävien määräajat. Tuntikuorimitus on laskennallisesti 3 op = 3 x 27h = 81 h.

Sisällön jaksotus

Kurssin aloitusluento järjestetään Teams-kokouksena tiistaina 4.4. klo 9.30–12. Luennon alussa käydään läpi muutamia käytännön asioita, jonka jälkeen n. klo 10:00 Suomen Jazzliitto ry:n edustaja tulee esittelemään meille kurssilla käytettävää Elma-vastuullisuustyökalua. Tilaisuus myös tallennetaan siltä varalta, että kaikki kurssilaiset eivät pääsisi paikalle.

Kurssin toinen luento järjestetään maanantai 8.5. klo 13–14.30 Mediapoliksessa (Ransunraitti 1, 33270 Tampere. Osoite muuttui 1.3. alkaen, vanha osoite oli Tohlopinranta 31). Tellervo Kraft tulee silloin puhumaan meille turvallisen tilan käsitteestä ja häirintäyhdyshenkilön työstä tapahtumissa. Tilaisuus lähetetään myös Teamsin kautta, ja siitä tehtävä tallenne on katsottavissa 31.5.2023 asti. Suosittelemme kuitenkin tulemaan paikan päälle Mediapolikseen!

Kurssin muu opiskelu tapahtuu itsenäisesti Moodle-oppimisympäristön avulla, ja sen voi suorittaa omaan tahtiin. Suosittelemme kuitenkin kurssin suorittamista jo kevään tai kesän 2023 aikana.